25.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialLaura Codruţa Kovesi şi-a depus CANDIDATURA pentru şefia DNA

Laura Codruţa Kovesi şi-a depus CANDIDATURA pentru şefia DNA

Laura Codruţa Kovesi şi-a depus, miercuri după-amiază, candidatura pentru a prelua şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în contextul în care miercuri era utima zi în care se mai puteau depune candidaturi pentru funcţia respectivă, potrivit B1 TV.

Kovesi şi-a depus candidatura deşi Ministerul Afacerilor de Externe a delegat-o, marţi, pentru o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Citeşte şi:

Kovesi, DEPARTE de DNA: A fost detaşată într-un post privind politici anticorupţie, la Bruxelles

Pe de altă parte, depunerea candidaturii lui Kovesi nu este tocmai o surpriză, pentru că luni, la finalizarea mandatului, fostul procuror general al României a anunţat că că nu exclude o candidatură pentru DNA şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare sau de activităţi anticorupţie.

Comisia Europeană a criticat procedurile de numire atât a şefului DNA cât şi a procurorului general. Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a fost atenţionată asupra lipsei de transparenţă în procedurile respective.

Printre neregulile din procedurile de selecţie sunt neclarităţile referitoare la componenţa comisiei de selecţie, la criteriile de participare la selecţie sau la portofoliul candidaţilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă