39.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialLaszlo Borbely: Revolutia a pornit de la Timisoara, un oras multietnic

Laszlo Borbely: Revolutia a pornit de la Timisoara, un oras multietnic

Deputatul UDMR Laszlo Borbely a afirmat, la şedinţa solemnă a Parlamentului, că Revoluţia a pornit de la Timişoara, un oraş multietnic, tolerant, unde s-au strâns români, maghiari şi germani, relateaza agentia Mediafax.

Borbely a menţionat, de asemenea, că la Târgu Mureş, în 21 decembrie, s-a tras şi au murit şase oameni – trei de etnie română şi trei de etnie maghiară.

"Am crezut atunci că toate lucrurile se vor rezolva, că am obţinut libertatea şi a urmat martie 1990, la Târgu Mureş, primul conflict interetnic al acestei zone a Europei, când românii şi maghiarii au fost învrăjbiţi unii împotriva altora", a afirmat deputatul UDMR. El s-a întrebat, retoric, dacă românii au făcut, ulterior, ceea ce trebuia în spiritul idealurilor celor care au ieşit în stradă în Decembrie 1989.

Laszlo Borbely a criticat totodată decizia recentă a Consiliului Local din Târgu Mureş privind ridicarea unei statui pentru un general care a avut un rol "cel puţin controversat" în zilele Revoluţiei, generalul Guşă.

"Nu cred că, după 20 de ani, avem nevoie de asemenea statui", a spus deputatul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă