34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialLacatus refuza 600.000 euro pentru Steaua

Lacatus refuza 600.000 euro pentru Steaua

» 200.000 de euro lui Dorinel, 100.000 de euro la U Cluj, plus noul (si vechiul) contract al lui Lacatus – iata decontul pentru reinstalarea "Fiarei".

Anunt soc al lui Gigi Becali, luni seara, cu o ora inainte de miezul noptii: Dorinel Munteanu a fost demis de la Steaua, noul antrenor va fi Marius Lacatus! Mutarea este una care va scoate din buzunarul lui Becali peste o jumatate de milion de euro: 200.000 de euro pentru rezilierea unilaterala a contractului cu Dorinel Munteanu, 100.000 de euro pentru dezlegarea de la U Cluj, 250.000 de euro pentru noul contract al lui Lacatus, plus suma de bani (se spune, undeva pe la 100.000 de euro) pe care finantatorul i-a platit-o lui Lacatus in urma cu circa doua luni, atunci cand l-a demis…

Becali a explicat motivele mutarii. "Cu Marius, echipa juca, iar aceasta mutare a fost si o reparatie morala pentru Lacatus. El nu a apucat sa antreneze cum trebuie Steaua, sa stea un an sau doi. Ne-am gandit initial la Dan Petrescu, Bergodi si Panduru. Cu Panduru nu eram siguri cum antreneaza, Bergodi vine la Steaua strain, cutare, nu stiu ce…", a adaugat Becali. "stiu ca Lacatus avea niste oferte din strainatate. El mi-a zis ca avea propuneri din Rusia si Turcia, cu contracte de 600.000 euro. A spus ca nu mai tine cont nici de bani, nici de nimic. Steaua e sufletul lui si vine imediat. Care-i problema? Asa am vrut eu si gata. Eu fac ce vreau. Noul contract al lui Lacatus va tine pana va avea o oferta din strainatate, de 4-5 milioane de euro", a declarat Becali.

Lacatus temporizeaza
Nu la fel de transant s-a aratat a fi Marius Lacatus, care, spun surse din anturajul sau, a fost surprins de decizia lui Becali tocmai in momentul in care era gata-gata sa semneze un contract cu echipa turca Ankaragucu! "Nu e nimic oficial. Nu sunt antrenorul Stelei pentru ca nu am semnat nimic. Eu cred ca vom ajunge la un compromis, eu si Gigi, sa nu se mai intample ce s-a intamplat. Puneti-va si in situatia mea. Sunt discutii pe care o sa le am cu el. Steaua a jucat prost cand a fost cu mine?", a intrebat Lacatus. "Important este acum ca Gigi sa rezolve problemele pe care le are cu Dorinel, apoi eu voi reveni imediat la Steaua. Acolo este viata mea, normal ca-mi doresc sa antrenez iar!", a adaugat Fiara.

Revenirea in Ghencea ii va aduce mai multi bani lui Lacatus, iar Becali a fost de acord cu conditiile antrenorului. "Am vorbit cu el si m-a intrebat: «Ai gresit fata de mine?». I-am zis ca da si atunci mi-a spus: «Ai gresit, platesti!». O sa aiba salariu de 250.000 pe an, 250.000 daca va castiga campionatul si 200.000 daca intra in Liga", a dezvaluit Becali cum l-a convins pe Lacatus sa revina.

Record de continuitate
Directorul scolii de Antrenori, Mircea Radulescu, a discutat cu patronul Stelei, Gigi Becali, iar acesta l-a asigurat ca vrea sa aiba un record de continuitate cu Marius Lacatus. "Vina ii apartine si lui Dorinel. El incepuse o treaba la Cluj cu bataie mai lunga, apoi a aparut acea oferta de la Steaua si, fara sa judece, s-a cam grabit sa o accepte. Gigi Becali a zis ca de data asta vrea sa aiba un record de continuitate in privinta lui Marius Lacatus", a afirmat Radulescu, care a anuntat ca nu e nici o problema regulamentara ca Lacatus sa revina la Steaua.
"Am avut o discutie cu juristii care au conceput prevederea referitoare la antrenori. Au fost de acord ca un antrenor care se intoarce, intr-un sezon competitional, pe banca tehnica a aceleiasi echipe reprezinta o situatie de exceptie si nu contravine regulamentelor, astfel incat Marius Lacatus se poate intoarce la Steaua", a spus Radulescu.

» Dorinel Munteanu nu regreta nici un moment preluarea conducerii tehnice a echipei ros-albastre. "Bineinteles ca am auzit declaratiile patronului. Nu stiu ce voi face… Consider ca atat timp cat am fost la Steaua mi-am facut datoria. Nu regret nici un moment ca am venit, ca am avut si un program infernal", a spus Munteanu, care se afla in vacanta in Germania. "Munti" a venit la Steaua pe 27 octombrie si a reusit o victorie, printr-un gol marcat in minutul 90 dupa un sut deviat, patru egaluri si trei infrangeri in Liga Campionilor.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă