0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăLifestyleLa Govora s-a căutat „aurul negru”. S-au găsit ape magice(II)

La Govora s-a căutat „aurul negru”. S-au găsit ape magice(II)

Dacă ajungi la Hotel Palace din Govora și vrei să încerci ceva deosebit, atunci Herbalsauna este alegerea.

Este o saună umedă, caldă, individuală, confecționată din lemn de cedru care oferă sănătate, tinerețe și frumusețe prin expunerea corpului la un amestec de vapori de apă saturați în combinație cu plante medicinale și uleiuri esențiale, 100% naturale.

Este o terapie de relaxare și revigorare, o terapie naturală cu beneficii unice, într-un spațiu confortabil, intim.
„ Primele două echipamente, cele două butoaie de acolo, cu ele se face procedura de Herbalsauna, propriu-zis se face o saună caldă cu plante medicinale și uleiuri esențiale. Se intră în acest butoi, capul rămâne afară, ceea ce e un avantaj pentru persoanele care nu suportă aburul dintr-o saună normală. Se închid ușițele, se pune capacul, și urmează o procedură de 20 minute la o temperatură de 45 grade, o temperatură acceptabilă, numai că saturația de vapori merge până la 100%.

Asta înseamnă că acolo veți transpira, dar în același timp se face o absorbție prin piele a uleiurilor volatile care se degajă din plantele medicinale.”, ne transmite Gabi Boada, managerul Herbalsauna de la Hotel Palace.

Cedrul este elementul de bază al Herbalsauna

Cedrul sau „copacul farmacist” reprezintă un simbol al vigorii, sănătății și longevității, cu proprietăți vindecătoare. Acest lemn eliberează fitoncide, substanțe ce au efect de distrugere a bacteriilor și virușilor, respectiv a insectelor.

Acesta are un miros specific, unic, și nu dezvoltă culturi de mucegai în exploatarea saunei.
„ Butoaiele nu sunt din lemn de brad, sunt din lemn de cedru. Cedrul este o rășină care nu crește la noi în țară, ci în pădurile siberiene. Are două proprietăți importante: nu absoarbe umiditate și nu reține mirosul. Astfel, poate fi folosit de la procedură la procedură, dar este și antibacterian pentru că emite fitoncide care de fapt omoară aceste microorgansime.”, ne spune Gabriel.

Tot aici poți să încerci și aerocrioterapia, o altă procedură spectaculoasă. Denumită și criosaună, este opusul unei saune convenționale, organismul fiind expus pentru foarte scurt timp (1 – 3 minute) la o temperatură cuprinsă între -110°C si -180°C. În ciuda valorilor extrem de scăzute, corpul nu îngheață, deoarece aerul din criosaună este foarte uscat (vapori de azot), percepând doar o senzație de răcorire.

„ Se poate face masaj facial, care stimulează colagenul și este recomandat pentru tenul acneic, seboreic, pentru cuperoze, pentru eliminarea ridurilor ușoare, diminuarea ridurilor accentuate, dar aici vorbim de 3,5,7 ședințe. Tot echipamentul de criosaună este recomandat pentru orice tip de durere reumatismală sau postoperatorie. De exemplu, persoane care au dureri pe cervical sau lombar, cu ajutorul acestei proceduri lucrurile se ameliorează sau se tratrează. ”, mai aflăm de la Gabriel Boada.

În timpul a 2-3 minute petrecute în criosaună, vei simți cum pielea se răcește și toată căldura corpului este direcționată către organele interne. Acest lucru se întâmplă pentru că temperatura corpului nostru este, în general, eterogenă.

Terapia cu nămol este disponibilă și la Băile Govora

Deși departe de litoral, stațiunea Băile Govora oferă și tratamente cu nămol.
„ Beneficiile în nămol sunt de activare a circulației sanguine. Cel mai bun efect al său este cel antiinflamator, are efecte biostimulante, are efecte hrănitoare, pentru piele, pentru nervi. Are și efect analgezic, de reducere a durerilor, este folosit în afecțiunile reumatice, mai ales, dar și pentru tratarea artrozelor. Este considerat balsam pentru piele. Este și o procedură destresantă în același timp și relaxantă, oferă miorelaxare, relaxare musculară.

Se folosește cu succes și în unele afecțiuni dermatologice, de exemplu psoriazisul, tratat cu rezultate destul de bune. De asemenea și acneea.”, ne mai spune asistenta-șefă a bazei de tratare de la Govora.

Centrul SPA oferă o serie de activități relaxante

Pentru cei care vor să se răsfețe, Govora pune la dispoziție și o sală cu duș subacvatic, precum și celebra saună turcească, Hammam, dar și clasica saună uscată, cu infraroșu, urmată de dușul șoc rece. Aceasta e ideală pentru persoanele care nu suportă căldura deoarece ea emite raze ce încălzesc direct corpul fără a crește temperatura din interiorul încăperii.

Tot aici, în centrul SPA, poți găsi dușul Kneipp „care îmbină mersul pe pietre, cu aceste jeturi de apă alternante, caldă și rece.Unde e becul roșu e apă caldă, iar acolo unde este becul albastru e apă rece. Procedura se efectuează doar într-un singur sens, la nivelul gambelor.”, aflăm de la Elena Rădescu.

Terapia Kneipp întărește funcția cardiacă și circulatorie, are rolul de a crește rezistența corpului și vitalitatea. În plus stimulează metabolismul și eliminarea impurităților, întărind sistemul imunitar.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. S-a ocupat de partea de comunicare a instituției Avocatului Poporului, în calitate de consilier al Avocatului Poporului, în perioada februarie 2015- iulie 2019. Este absolvent și licențiat al trei facultăți: Facultatea de Fizică, Facultatea de Automatizări, Facultatea de Drept, ultima fiind terminată în iulie 2021. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Bărbat înarmat cu pistol încărcat, într-un avion ce a zburat către SUA

Un bărbat călătorit cu avionul din Barbados la Miami, statul Florida, cu un pistol încărcat în buzunar, a potrivit presei de peste ocean. Pasagerul a...
Ultima oră
Pe aceeași temă