6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialLa Galaţi, revelion cu „Smokie” şi Michael Bolton. La Constanţa, cu nimeni

La Galaţi, revelion cu „Smokie” şi Michael Bolton. La Constanţa, cu nimeni

Gălăţenii au parte în acest an de un revelion în stradă ceva mai special, pentru că, după foarte mulţi ani în care la concertele organizate cu diferite prilejuri au fost aduse numai trupe de duzină, acum vor concerta două nume care s-au impus în istoria muzicii rock de după anii 70-80, celebra trupă de glam rock „Smokie” şi Michael Bolton, la fel de celebru prin baladele rock. Concertul de revelion va avea loc în parcarea Shopping City, primul mall din oraş, inaugurat recent. Michael Bolton a sosit ieri la Galaţi şi la orele serii era programată conferinţa de presă şi evenimentul în cadrul căruia primarul Marius Stan urma să îi decerneze „Cheia oraşului” şi „Diploma de onoare a Municipiului Galaţi”. Astăzi, la ora 16.30, este programată şi conferinţa de presă a celor de la „Smokie”, care, de asemenea, vor primi de la primarul Galaţiului „cheia oraşului” şi „diploma de onoare”. Concertul va începe la ora 21,00, cu muzică mixată de un DJ şi lasere. La 22.30 va urca pe scenă Michael Bolton, care va cânta până aproape de miezul nopţii. După miezul nopţii, când primarul Marius Stan va da startul focurilor de artificii ce vor marca „împuşcarea” lui 2013 şi trecerea în 2014, vor urca pe scenă cei de la „Smokie”.

Cazare de cinci stele

Membrii trupei „Smokie” şi Michael Bolton vor fi cazaţi Hotel Viva Club, un complex de cinci stele, la care le-au fost puse la dispoziţie cele mai luxoase apartamente. „Michael Bolton va fi cazat într-un apartament superior deluxe, ultramodern, dotat cu o baie cu cadă şi jacuzzi, cabină de duş, separată, bucătărie, minibar, seif, birou de lucru, internet. În apartamente similare au mai locuit Lucian Bute şi Mihai Leu”, a declarat Ana Brudiu, front desk manager al Viva Club. Deocamdată, cei de la „Smokie” nu şi-au comunicat preferinţele culinare. Conducerea hotelului a făcut totul pentru a respecta preferinţele lui Michael Bolton, care este vegetarian şi şi-a exprimat dorinţa de a mânca humus şi fructe exotice şi autohtone. O problemă complicată a fost aceea a apei, pentru că starul consumă doar apă plată „Fiji”, care nu se găseşte în Europa, ci doar în Statele Unite. Michael Bolton a aceptat să bea apă „Evian”. Artistul nu a dorit flori în cameră şi nici nu s-a arătat interesat de bucătăria românească tradiţională.

Oficial „nu contează banii”, neoficial – 645.000 euro

Reprezentanţii primăriei evită deocamdată să spună cât a costat concertul de revelion. Formula utilizată este „ce mai contează banii din moment ce am făcut un lucru care îi bucură pe gălăţeni”. E aceeaşi explicaţie ca şi în cazul închirierii iluminatului festiv care, cu TVA, a costat 630.000 de euro. Surse din Consiliul Municipal susţin că pentru concertul de revelion s-au cheltuit 645.000 de euro. Dacă în cazul iluminatului festiv sunt multe voci care acuză risipa, în cazul concertului lui Michael Bolton şi „Smokie” majoritatea gălăţenilor sunt de părere că este un început bun şi că în loc de mai multe concerte cu trupe de duzină, este mai bine să fie organizate unul sau două pe an, dar cu trupe şi interpreţi de valoare.

Constanţa – fără revelion public din 2009

Ultimul revelion public organizat de Primăria Constanţa a fost în 2009. Timp de trei ani înainte, primăria a adus în piaţa Ovidiu formaţii mai mult sau mai puţin cunoscut, inclusiv din Brazilia atât de iubită de primarul Mazăre. ”Vrem ca acesre evenimente să devină o tradiţie”, spuneau atunci angajaţii primăriei. Pentru că organizarea costa, atuci, circa 100.000 de euro, reprezentanţii administraţiei locale au decis să nu mai organizeze revelioane publice. Cu greu au fost obţinute fonduri şi pentru închirierea iluminatului de sărbători.

 

 

 

Cele mai citite

AUR vrea sancționarea, prin retragerea sprijinului, pentru Alfred Simonis

Scandalul din parlament! AUR cere coaliției PSD-PNL retragerea sprijinului pentru Alfred Simonis.Alianța pentru Unirea Românilor(AUR) consideră că președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis,...

Președintele Iohannis se va întâlni cu liderii Bisericii Greco-Catolice

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu liderii Bisericii Greco-Catolice din România, anunță un comunicat transmis de Administrația Prezidențială. Evenimentele la care participă șeful statului...
Ultima oră
Pe aceeași temă