21.7 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăSpecialProcesul privind casa din Sibiu pierdută de familia Iohannis a fost amânat...

Procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia Iohannis a fost amânat pentru a treia oară

UPDATE 12.20: Proceul privind casa din Sibiu pierdută de familia Iohannis a fost, din nou, amânat, la termenul de miercuri, după ce avocatul familiei Iohannis a solicitat acest lucru pentru a depune la dosar documente legate de decesul mamei lui Carmen Iohannis şi de faptul că soţia şefului statului este unic moştenitor al mamei sale, informează News.ro.


Un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia preşedintelui Klaus Iohannis este programat, miercuri, la Curtea de Apel Piteşti. Acesta va fi al treilea termen în proces, după strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Braşov, aminteşte Agerpres.

La primul termen, din 22 iunie, instanţa a dispus citarea mai multor părţi, precum şi prezentarea unor documente.

La al doilea termen, din 28 septembrie, avocatul Virgiliul Viorel Vulcan, reprezentantul celor cu care se judecă familia prezidenţială, a contestat validitatea contractul de reprezentare încheiat între Rodica Baştea, parte în proces, şi casa de avocatură care o reprezintă atât pe ea, cât şi familia Iohannis. Avocatul a solicitat instanţei să compare semnăturile Rodicăi Baştea de pe contractul de asistenţă juridică şi de pe un alt document aflat la dosarul de fond, susţinând că sunt total diferite.

Cererea de verificare de scripte a fost respinsă de Curtea de Apel Piteşti pe 4 octombrie. 

Contestaţia în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanţei din noiembrie 2015, prin care cei doi soţi au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului, se judecă la Curtea de Apel Piteşti, conform deciziei din 6 aprilie 2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa supremă a admis, pe 6 aprilie, o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Braşov la o altă curte de apel din ţară, decizia fiind definitivă.

Potrivit presei locale, Klaus Iohannis a reclamat în cererea de strămutare faptul că judecătorii din Braşov nu îndeplinesc condiţia de independenţă şi imparţialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, în cei 10 ani cât a durat procesul. În urma articolelor apărute în presă, Carmen şi Klaus Iohannis susţineau că pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor, aspect de natură a afecta, cel puţin la nivel de aparenţă, imparţialitatea judecătorilor.

Carmen şi Klaus Iohannis au depus o contestaţie în anulare, după ce au pierdut definitiv la Curtea de Apel Braşov un proces privind un imobil din centrul Sibiului.

Pe 16 noiembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulţumit de sentinţa judecătorească prin care a pierdut o casă în Sibiu, punctând că împreună cu avocaţii săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a respins un recurs declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu. Imobilul în cauză a făcut parte din averea soţilor Maria şi Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora averea a trecut în anii ’70 în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat, fără a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriaşi. În anul 1999, contractele prin care chiriaşii au cumpărat casa au fost anulate în instanţă, la cererea fiului lui Nicolae Baştea, acesta din urmă fiind nepot al soţilor Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmaşilor lui Nicolae Baştea. Foştii chiriaşi au deschis procese în instanţe, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaş de drept a lui Nicolae Baştea.

Cele mai citite

Creditorii Ucrainei au fost de acord cu cererea acesteia de a-i îngheța datoria de 20 miliarde de dolari

Creditorii externi ai Ucrainei au acceptat cererea acesteia de a-i îngheţa datoria timp de doi ani, ce reprezintă plăţi în contul unor obligaţiuni internaţionale,...

Copil mort într-un accident produs pe DN2

Un băiat în vârstă de 14 ani a decedat într-un accident rutier care a avut loc în această dimineaţa pe DN 2, în zona...

România, pe doi în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe

România se află pe locul al doilea în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe, după Bosnia şi Herţegovina, conform studiului Deloitte Property...
Ultima oră
Pe aceeași temă