3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialFOTO. La ce POZE se uită preşedintele OBAMA şi cu cine vorbeşte...

FOTO. La ce POZE se uită preşedintele OBAMA şi cu cine vorbeşte pe Internet

Liderul de la Casa Albă îşi face timp să se uite pe Internet şi chiar să scrie comentarii despre pozele postate pe Facebook.

Un schimb de mesaje pe Facebook şi pe Twitter a fost înregistrat, în ultimele zile, între preşedintele Barack Obama şi cosmonautul  Scott Kelly.

Astronautul NASA se află pe staţia spaţială internaţională într-o misiune de un an de zile, care a început în martie 2015.

Kelly, fost căpitan în Forţele Navale, se declară entuziasmat de imaginile vizibile din Cosmos, iar pe unele dintre ele le-a şi postat pe Facebook. Kelly s-a oferit să şi răspundă întrebărilor prietenilor săi virtuali, într-o sesiune de chat organizată, în premieră mondială, din Cosmos. Unul dintre fanii lui Kelly s-a declarat a fi chiar liderul Casei Albe, Barack Obama.

“Am avut o sesiune de discuţii minunată pe Twitter. Vă mulţumesc tuturor, inclusiv Domnului Preşedinte, care m-aţi contactat şi mi-aţi adresat întrebări despre misiunea mea de un an în spaţiu”, scrie Kelly. Sesiunea de discuţii s-a încheiat pe 3 august.

Mesajul preşedintelui Obama, adresat anterior pe Twitter, este următorul: “Hey @StationCDRKelly (comandant al staţiei spaţiale, n.n.),  iubesc aceste fotografii. Ţi s-a întâmplat vreodată să te uiţi pe hublou şi să ţi se facă frică?”. Astronautul a răspuns cu umor: “Nu mi-e frică de nimic, Domnule Preşedinte. Cu excepţia situaţiilor în care trebuie să răspund pe Twitter la întrebările dumneavoastră”.

Schimbul de replici dintre Obama şi Kelly a adunat până acum  14881 de aprecieri şi 4130 de distribuiri. Unii comentatori  descriu acest dialog drept “cea mai bună conversaţie pe care am citit-o vreodată pe Twitter".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele Iohannis se întâlnește cu ambasadorii țărilor UE, înainte să plece la Consiliul European

Președintele Klaus Iohannis va avea, în după-amiaza de 11 decembrie 2023, o întâlnire cu ambasadorii acreditați în România ai țărilor membre UE. Conform programului anunțat...

Semi-Schengenul trebuie oprit cu orice pret

Nehammer a folosit Romania si Bulgaria drept tapi ispasitori pentru esecul guvernarii conservatoare in problema migratiei. Autor: Outis @unaltnimeni Acum, Austria vrea sa arunce motanul in curtea...

AUR susține că “Air Schengen”, promis de Ciolacu, va aduce în România migranți din Austria

Deputatul Adrian Axinia (AUR) susține că "AIR Schengen" reprezintă "trădarea de ţară a Guvernului PSD – PNL condus de Marcel Ciolacu". "Ciolacu ne cere să...
Ultima oră
Pe aceeași temă