26 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialLa balciul cu tiribombe "Felix" Voiculescu

La balciul cu tiribombe „Felix” Voiculescu

Urmarind manevrele si minciunile lui Dan Voiculescu, un observator strain ar putea retrai senzatiile percepute in tiribombele din balciurile de la tara. Romanii insa, harsiti prin politica ultimilor 16 ani, nici nu-l mai baga in seama. Daramite sa-l mai si voteze…
„Felix” Voiculescu este acel personaj care nu se lasa, orice ar fi. Se agata ca scaiul de putere. Practica santajul la cel mai inalt nivel si culmea este ca partenerii sai politici, oricare au fost ei de-a lungul vremii, i l-au permis si, nereactionand public, nepunandu-l nimeni la punct sa-l usture, liderul PC a inteles ca i se permite orice. A incercat ceva Traian Basescu atunci cand a vorbit despre solutia imorala, dar „Felix” nici nu s-a sinchisit. De atunci, pare mai degraba ca asistam la o cocolosire a acestui personaj si la acceptarea metodelor sale de a se invarti prin politica romaneasca, cocotat la guvernare ca si cum ar fi abonat din oficiu la posturi inalte. Ba, era cat p-aci sa devina si vicepremier. Noroc ca s-a crezut intangibil si a cerut singur sa fie verificat trecutul sau. Drept care Colegiul Dosarelor nu l-a mai ignorat. I s-a pus diagnostic de politie politica si dus a fost din Guvern. Altfel, daca ajungea sa-si imagineze ca este stapanul secretelor tarii, cine stie la ce balamuc se mai ajungea… Cum, necum, PC a intrat din nou in Legislativ, transferandu-si bratele incolacite de gatul lui Adrian Nastase catre liderii Aliantei PNL-PD. Si, dupa cum oamenii lui „Felix” i-au tradat fara remuscari pe liderii PSD incolonandu-se in spatele partidelor ce alcatuiesc actuala guvernare, la fel procedeaza pentru propriul lor interes si acum. Votul contra partenerilor actuali ai pecistilor este vesnic motiv de negociere. Deci, mai intai tradeaza senatorii si deputatii votand alaturi de opozitie, dupa care negociaza pentru o eventuala reparatie cu liderii liberali si democrati: un post colo, un contract dincolo… C-asa-i in politica? N-ar trebui!
Culmea tupeului a fost atinsa in momentul in care liderii PC au facut presiuni asupra ministrului Justitiei, Monica Macovei. N-am auzit ca ministrii conservatori sa fi depus eforturi deosebite pentru ca Romania sa nu rateze momentul 1 ianuarie 2007. Monica Macovei insa are meritele sale! Pentru aceasta nu numai ca nu i s-a multumit indeajuns, dar Guvernul i-a mai acordat si o „prima” pentru munca sa laudabila prin faptul ca pecistii au fost lasati sa o santajeze intr-unul din cele mai importante momente pentru tara. Reprezentantul Executivului responsabil de Justitie trebuia lasat sa pledeze cauza Romaniei, in nici un caz hartuit de oamenii lui „Felix”, ci echilibrat de incurajari din interiorul Cabinetului Tariceanu din care face parte. Si cu ce au incercat sa o santajeze pe Macovei? Cu o foaie goala pe care exista doar o semnatura, a nu se stie cui, foaie ingalbenita si cam ferfenitita pe care „Felix” a scos-o din buzunar si apoi a pus-o la loc zambind superior! Liderii PC au amenintat-o pana si ca vor cere expertiza grafologica pentru respectiva semnatura. Ca sa nu apuce ministrul sa fie primul care solicita expertiza. Deci liderii PC au venit in fata ziaristilor, au fluturat o foita, au acuzat-o dur pe Macovei de politie politica, o bazaconie, fara ca macar sa fie siguri ca semnatura este chiar a persoanei pe care o incriminau!
Sa se fi transformat „Felix” si oamenii sai in latratorii de serviciu, cei care sunt trimisi sa produca multa galagie si sa deturneze atentia cuiva, pentru ca altcineva sa-si poata duce unele planuri la bun sfarsit? Dar cine? Si pentru ce? Ar fi tragic pentru politica romaneasca! Asta ar da un cu totul alt sens si un alt inteles santajului la nivel inalt practicat de PC. Pentru ca altminteri nu intelege nimeni de unde atata toleranta fata de un partid care promoveaza un stil cel putin reprobabil de a face politica.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă