3.6 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăSpecialKlemm: Un raport al Băncii Mondiale privind climatul de afaceri arată că...

Klemm: Un raport al Băncii Mondiale privind climatul de afaceri arată că R. Moldova a depăşit România

 

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat că un raport al Băncii Mondiale privind climatul de afaceri publicat în urmă cu câteva zile arată că Republica Moldova a depăşit România şi a adăugat că, dacă ar fi român, pe el l-ar îngrijora acest lucru.
 

”Un raport publicat acum câteva zile de Banca Mondială privind climatul de business – nu doar în România, ci în toate ţările din lume – nu arată o schimbare a punctajului României, dar în alte ţări s-a îmbunătăţit şi au depăşit România, inclusiv, spre surprinderea mea, Republica Moldova, care este acum cu puţin mai sus decât România în ceea ce priveşte abilitatea companiilor de a face operaţiuni aici şi a se bucura de un mediu favorabil. Nu ştiu dacă sunteţi îngrijoraţi de faptul că Republica Moldova are o poziţie mai bună decât România, dar ar fi ceva ce pe mine m-ar îngrijora”, a spus ambasadorul SUA, la evenimentul Topul Naţional al Firmelor Private din România.
Hans Klemm a mai declarat că IMM-urile sunt coloana vertebrală a oricărei economii şi că este important să existe stabilitate şi predictibilitate, dar că acestea nu sunt singurele probleme.
”Când le-am întrebat care sunt obstacolele cu care se confruntă pentru a-şi extinde afacerile, factorul comun a fost infrastructura, accesul la pieţe cu alte cuvinte, şi îngrijorările privind forţa de muncă. IMM-urile, antreprenorii sunt vitali pentru succesul oricărei economii, fie că este vorba despre România, Japonia sau Statele Unite. Firmele mici şi mijlocii sunt sursa inovării, reprezintă spiritul antreprenorial, aici apare riscul şi posibilitatea de a eşua, de a învăţa din eşec şi de a o lua de la capăt şi, în cele din urmă, de a reuşi”, a afirmat diplomatul american.

 

Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

18 echipe, salvarea lui Dinamo, dar și a fotbalului românesc

Discuțiile despre o nouă creștere a numărului de echipe din Liga I le-a dat motiv rivalilor lui Dinamo să invoce o “dedicație”. Să nu trecem...
Ultima oră
Pe aceeași temă