20.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialJustiţia americană a ridicat o interdicţie de vânzare în SUA a tabletei...

Justiţia americană a ridicat o interdicţie de vânzare în SUA a tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1

Justiţia americană a ridicat o interdicţie de vânzare în SUA pentru tableta Galaxy Tab 10.1 a grupului sud-coreean Samsung, după ce un juriu a decis în august că aceasta nu încalcă patentele deţinute de Apple, potrivit cotidianului Wall Street Journal, scrie Mediafax.

Interdicţia de vânzare a fost introdusă la 26 iunie, după ce judecătoarea Lucy Koh a ajuns la concluzia că Galaxy Tab 10.1 încălca, probabil, un patent al Apple legat de designul tabletelor.

„Juriul a luat o decizie diferită, astfel că singurul motiv pentru interdicţia din 26 iunie nu mai există”, a scris Koh într-o hotărâre emisă luni.

Juriul a decis în august că Samsung a încălcat late şase patente Apple, utilizate la producţia smartphone-urilor şi tabletelor. Apple a primit daune de 1 miliard de dolari.

Samsung a cerut ridicarea interdicţiei imediat după verdict, însă a şi făcut apel împotriva acestuia la o curte superioară, ridicând astfel un semn de întrebare legat de jurisdicţia asupra opririi vânzărilor.

Apple şi Samsung se judecă pentru patente în mai multe procese legate în diverse ţări, miza fiind dominaţia pe piaţa smartphone-urilor dar şi vânzările de tablete.

Citeşte şi:

APPLE VS. SAMSUNG, războiul patentelor: Samsung vrea să includă iPhone 5 printre produsele despre care acuză Apple că îi încalcă patentele

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă