1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialJuncker a primit ameninţări cu moartea din Grecia

Juncker a primit ameninţări cu moartea din Grecia

Liderul miniştrilor de finanţe din Zona euro, Jean-Claude Juncker, a declarat că a primit ameninţări cu moartea din Grecia, unde măsurile de austeritate impuse în schimbul unui ajutor financiar extern nu se bucură de popularitate, potrivit NewsIn.

Ce le putem spune grecilor? Este o întrebare bună pe care mi-o pun adesea, pentru că primesc multe mesaje din partea grecilor. Inclusiv ameninţări cu moartea”, a declarat Juncker în cursul unei audieri într-o comisie a Parlamentului European de la Strasbourg.

Grecia, afectată de o datorie enormă, este incapabilă să se refinanţeze pe pieţele financiare, care îi cer dobânzi prea mari, şi a obţinut anul trecut un credit din partea UE şi FMI în valoare de 110 de miliarde de euro. În schimbul creditului, acordat într-o perioadă de trei ani, Atena trebuie să impună un plan de austeritate pentru a încerca să îşi refacă finanţele publice.

“Cu cât există mai multe privatizări, cu atât mai puţine sacrificii le sunt impuse grecilor săraci”, a subliniat Juncker. De asemenea, el a făcut apel pentru un “consens privind calea aleasă între cele două mari familii politice”, pentru a “oferi Greciei imaginea unei ţări care ştie încotro se îndreaptă”.

“Nu vom ieşi la liman, dacă nu va exista consens între forţele politice elene”, a avertizat el.

Şi comisarul pentru afaceri economice, Olli Rehn, a cerut un acord între partid, recunoscând că există “o lipsă de credibilitate în ceea ce priveşte Grecia”.

Cele mai citite

Confruntări cu poliția la un marş al israelienilor de extremă dreaptă din Ierusalim

Confruntări cu poliţia au avut loc la începutul unui marş al israelienilor de extremă dreaptă joi seară la Ierusalim, potrivit martorilor, informează agenţia DPA,...

Ioana Mihăilă, după ieșirea de la DNA

Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a afirmat, la ieşirea din sediul DNA, că decizia privind achiziţia numărului de vaccinuri anti-COVID a fost luată...

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă