1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialJudeţul Buzău: 18 localităţi sunt în continuare blocate de nămeţi

Judeţul Buzău: 18 localităţi sunt în continuare blocate de nămeţi

Toate drumurile judeţene din zona de sud şi din nord-estul judeţului Buzău sunt închise, iar 18 comune cu satele arondate sunt izolate, în unele locuri zăpada având şi şase metri, relatează Mediafax.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a declarat că se intervine continuu, cu 84 de utilaje. Victor Mocanu a mai precizat că tot ce se reuşise să se deszăpească până la instalarea codului portocaliu s-a blocat odată cu noul val de ninsoare, astfel că numărul localităţilor izolate din nou a ajuns la 18.

El a spus că se intervine cu 84 de utilaje, care acţionează pe mai multe tronsoane judeţene care sunt acoperite de nămeţi, în localităţile Glodeanu Siliştea, Smeeni, Scutelnici, Pogoanele, Cilibia, Lipăneşti, Râmnicu Sărat, Puieşti, Valea Râmnicului, Rubla.

“De la 04.00 azi-dimineaţă am început deszăpzirea, dar se merge extrem de greu pentru că zăpada este în unele zone şi de 5-6 metri. Ce am lucrat de zile încoace, acum nu se mai vede nimic. Nu ne plângem, asta este, continuăm să muncim pentru a-i salva pe aceşti oameni izolaţi. Şi muncitorii de pe utilaje sunt extrem de epuizaţi, însă sperăm ca azi-mâine să-i scoatem la liman pe cei din cătunele izolate. Aveam trei-patru localităţi izolate zilele trecute, acum avem 17-18 comune cu satele arondate izolate”, a declarat Mocanu.

Mocanu a precizat că în continuare sunt probleme cu utilajele, care sunt insuficiente în raport cu cantitatea extrem de mare de zăpadă căzută.

De altfel, în noaptea de luni spre marţi din cauza viscolului puternic şi a cantităţii mari de zăpadă, un utilaj s-a defectat în zona Arcanu-Scutelnici, iar muncitorul care lucra pe acea maşină a mers cinci kilometri pe jos prin viscol şi zăpadă de un metru pentru a se putea adăposti undeva.

În Buzău, 21 de drumuri judeţene sunt în continuare închise. De asemenea, sunt închise DN 22 Buzău-Brăila şi DN 2 C Costeşti-Padina-Pogoanele Slobozia.

Sunt deschise circulaţiei DN 2 (E 85) Buzău-Vrancea, dar şi Buzău-Urziceni, DN 1 B Buzău-Ploieşti şi DN 10 Buzău-Braşov, cu restricţii pentru maşinile peste 3,5 tone.

În trei localităţi – Bisoca, Puieşti şi Râmnicelu – a fost instituită starea de alertă, valabilă până joi.

Cele mai citite

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...

Rusia – Ucraina, ziua 650: Ucraina, vizată de peste 20 de drone rusești

Ucraina susține că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă.Un număr...
00:00:56

Moș Crăciun încearcă să aducă un mesaj de pace în Ierusalim

Un Moș Crăciun din Ierusalim a încercat să aducă ceva din spiritul de Crăciun în Țara Sfântă, supusă luni (4 decembrie), cu un mesaj...
Ultima oră
Pe aceeași temă