2.8 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialJudecător din Piteşti, cercetat penal, după o plângere a soţiei

Judecător din Piteşti, cercetat penal, după o plângere a soţiei

Şeful Secţiei Penale de la Judecătoria Piteşti este cercetat penal, după ce pe numele său a fost depusă o plângere, transmite Mediafax.

Judecătorul Gabriel Apostol ar fi fost reclamat chiar de soţia lui, susţin surse citate de Mediafax. Magistratul este acuzat de lovire, distrugere şi furt între rude.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, procurorul Alin Stoica, la această unitate de parchet se află în lucru un dosar aflat în faza actelor premergătoare urmăririi penale, în care judecătorul Gabriel Apostol este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare, distrugere şi furt calificat între soţi sau rude apropiate.

Conform sursei citate, dosarul a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti la data de 21 decembrie. Procurorul Alin Stoica a menţionat că, potrivit articolului 5, indice 2 din Codul de Procedură Penală, judecătorul cercetat beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Surse judiciare afirmă că judecătorul Gabriel Apostol, preşedinte al Secţiei Penale din cadrul Judecătoriei Piteşti, ar fi fost reclamat la Parchet de către soţia sa, care este, de asemenea, magistrat.

Cei doi au împreună un copil în vârstă de câteva luni.

Judecătorul Gabriel Apostol a fost, în cursul acestui an, implicat în două incinte intens mediatizate. Astfel, în luna octombrie, magistratul a fost încătuşat de doi poliţişti, el susţinând că agenţii l-au bătut într-o benzinărie de pe autostrada Bucureşti – Piteşti.

Potrivit imaginilor prezentate de televiziuni, magistratul se adresează poliţiştilor cu apelativele ”miliţieni”, îi spune unuia dintre aceştia “tâmpit” şi îi ameninţă că vor fi daţi afară din Poliţie.

Secţia pentru judecători a CSM a decis să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul lui Gabriel Apostol, pentru a face verificări privind implicarea acestuia în incidentul din benzinăria de pe A1.

Ulterior, poliţiştii implicaţi în incidentul petrecut în benzinărie au depus plângere penală la Parchetul Curţii de Apel Piteşti împotriva magistratului pentru ultraj contra bunelor moravuri şi sfidarea organelor judiciare.

Potrivit agenţilor de Poliţie, magistratul Gabriel Apostol i-ar fi agresat verbal şi fizic după ce a intrat în local. Ei susţineau că judecătorul i-ar fi înjurat, i-ar fi tras de haine şi ar fi refuzat să se legitimeze.

Surse judiciare declarau că în acest caz există cinci martori.

Două săptămâni mai târziu, la începutul lunii noiembrie, Gabriel Apostol a fost acuzat că ar fi provocat scandal la un magazin de bricolaj, pe motiv că s-ar fi enervat fiindcă a trebuit să aştepte. Un agent de pază de la magazinul respectiv a depus plângere împotriva magistratului pentru ameninţare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă