25.1 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialJudecatoare cercetata penal de Parchetul General, la cererea ANI

Judecatoare cercetata penal de Parchetul General, la cererea ANI

» Sefa Sectiei Comerciale de la Curtea de Apel Galati va fi cercetata penal de Parchetul General, la cererea Agentiei Nationale de Integritate.
» Judecatoarea Valentina Vrabie este acuzata de omisiunea unor depozite credite si imprumuturi in declaratia de avere din 2006.

Agentia Nationala de Integitate a cerut, ieri, Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa demareze cercetarea penala in cazul presedintei Sectiei Comerciale si Maritima-Fluviala de la Curtea de Apel Galati, judecatoarea Valentina Vrabie, care este acuzata pentru comiterea infractiunii de fals in declaratii, prevazuta si pedepsita de art. 292 al Codului Penal. Practic, jucatoarea Vrabie este acuzata de incalcarea regimului juridic al declararii averilor si intereselor, incompatibilitatilor si conflictului de interese, prin omiterea unor sume de bani si bunuri din declaratiile de avere. In declaratia de avere depusa in 2006 nu a mentionat un credit ipotecar, in cuantum de 17.000 euro, la rubrica "Bunuri mobile instrainate" nu a mentionat un microbuz marca Mercedes Benz, pe care il vanduse in 2005, iar la rubrica "Conturi si depozite bancare daca valoarea insumata a tuturor acestora depaseste 5.000 euro" nu a mentionat contul curent, in valoare de 20.560 euro, detinut de sotul sau, Ovidiu Vrabie.

 

In aceeasi declaratie de avere, la rubrica "Plasamente, investitii directe si imprumuturi acordate, daca valoarea de piata insumata a tuturor acestora depaseste 5.000 euro", judecatoarea Vrabie nu a mentionat imprumutul acordat firmei SC Ave Trans SRL, in valoare de 160.000 lei. Firma Ave Trans SRL avea sediul la domiciliul conjugal, de pe strada Brailei nr. 50, si apartine judecatoarei si sotului sau. Firma respectiva avea in patrimoniu un sediu nou, pe strada Stiintei nr. 58, valoarea acestui imobil fiind, conform expertilor imobiliari, de 374.000 euro. In ziua receptiei, firma sotilor Vrabie Ave Trans SRL, a vandut sediul de pe stiintei 58 tot sotilor Vrabie, in compensare, la pretul de 328.624 lei, adica 84.000 euro.

» Aparata de CSM, acuzata de ANI
Cazul sefei Sectiei Comerciale de la Curtea de Apel Galati a fost discutat, in 2007, de Consiliul Superior al Magistraturii. Atunci, judecatoarea Valentina Vrabie ceruse la CSM apararea reputatiei profesionale, iar pe 7 martie 2007, Consiliul a admis cererea judecatoarei Vrabie, retinand in apararea sa ca "informatiile publicate in presa deformeaza grav adevarul si sunt de natura sa duca la compromiterea, discreditarea si alterarea probitatii morale a doamnei judecator". Cererea ANI, ca judecatoarea sa fie cercetata de procurorii de la Parchetul General, sugereaza ca nu erau tocmai inventii ale presei.

Cele mai citite

Europa League: FCSB victorie spectaculoasă cu FC RFS 4-1

FCSB a învins echipa letonă RFS cu scorul de 4-1 (2-1), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima etapă din noul format...

Alertă RO-Alert emisă în nordul județului Tulcea din cauza unor drone detectate la granița cu Ucraina

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a transmis în noaptea de joi spre vineri un mesaj de avertizare RO-Alert pentru locuitorii din zona...

Peste 1.000 de alerte privind riscurile produselor cosmetice mari, emise de Comisia Europeană în 2024

În 2024, Comisia Europeană a emis peste 1.000 de alerte legate de riscurile asociate produselor cosmetice de la branduri internaționale renumite, precum Dove, Nivea,...
Ultima oră
Pe aceeași temă