1.2 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialJucam cu Rusia sau Tunisia

Jucam cu Rusia sau Tunisia

Romania isi ia azi adio de la Campionatul Mondial de handbal masculin, jucatorii antrenati de Aihan Omer urmand a juca un meci de clasament care va conta ori pentru locurile 13-14 (in cazul in care aseara, dupa inchiderea acestei editii, nationala noastra a invins Spania in ultimul meci din grupele Cupei Presedintelui), ori pentru pozitiile 15-16 (daca Spania ne-a invins sau a fost scor egal). Oricum ar fi insa, romanii raman cu un gust amar pentru ca obiectivul stabilit initial, intrarea in grupele principale (locurile 1-12), a fost ratat.
Adversara Romaniei din meciul din aceasta seara a fost decisa tot ieri, tarziu, fiind foarte probabil ca ea sa fie Rusia, daca vom evolua pentru 13-14 (de la ora 21.00 la Porec), sau Tunisia, in cazul unui meci pentru locurile 15-16 (care ar incepe la ora 20.00 la Pula).

Handbalul "mare" continua insa la Zagreb si Split, pana duminica, atunci cand este programata finala. In aceasta seara sunt programate ultimele meciuri din grupele principale si vom afla semifinalistele. De fapt, doua dintre ele, caci Franta si Croatia, care au inregistrat pana acum numai victorii la acest Campionat Mondial, si-au asigurat deja primele doua locuri in Grupa 1, necunoscutele fiind legate doar de ocupantele pozitiilor similare din Grupa 2. Polonia, Germania, Danemarca si Norvegia lupta pentru aceste doua pozitii, fiind foarte greu de anticipat deznodamantul pentru ca cele patru joaca azi intre ele!
Maine va fi zi de pauza, apoi joi se vor juca meciurile de clasament pentru pozitiile 5-12, vineri sunt programate semifinalele, iar duminica finalele 3-4 si 1-2.

» In primele doua meciuri din grupele Cupei Presedintelui (turneul de consolare 13-24), Romania a invins Cuba cu 39-28 si Kuweit cu 34-27.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

Curtea de Apel Paris a refuzat predarea lui Paul al României invocând motive de procedură

Curtea de Apel din Paris a refuzat, miercuri, predarea lui Paul al României, autointitulat prinț, pe motive de procedură, respectiv că unul dintre judecători...

Majoritatea britanicilor vor reintegrarea pe piața unică a UE

Majoritatea britanicilor susțin reintegrarea pe piața unică a Uniunii Europene(UE), chiar dacă asta ar însemna restabilirea liberei circulații a lucrătorilor din blocul european, potrivit...

Este oficial: România nu intră în Schengen în acest an

Este oficial, România nu intră în Schengen în acest an, a transmis miercuri seara pe Facebook, europarlamentarul Eugen Tomac, precizând că pe 5 decembrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă