6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialJonah Lomu ar putea fi supus unui nou transplant de rinichi

Jonah Lomu ar putea fi supus unui nou transplant de rinichi

Legendarul All Black, Jonah Lomu, spitalizat de nouă zile din cauza unor probleme renale, ar putea fi supus unui nou transplant de rinichi, după cel din 2004, a declarat, duminică, soţia rugbistului, Nadene, informează AFP, citat de Mediafax.

“Sănătatea mea s-a deteriorat rapid. Ba îmi era frig, ba îmi era cald, aveam frisoane. Eram praf. Rinichiul meu nu mai funcţiona”, a povestit Lomu într-un interviu pentru New Zealand Women’s Weekly magazine.

Fostul internaţional a fost supus unui transplant de rinichi, în iulie 2004, la nouă ani după ce a fost diagnosticat cu sindrom nefrotic. El este spitalizat din 23 septembrie la Auckland City Hospital.

Nadene, soţia fostului internaţional neozeelandez, a declarat că aşteaptă rezultatele unor teste pentru a afla dacă este necesar un nou transplant.

“Medicii ne-au spus că sunt şanse extrem de mici ca rinichiul să funcţioneze. John face dializă în fiecare zi şi este sub tratament pentru a se vedea dacă rinichiul poate funcţiona din nou”, a spus Nadene.

Citând surse apropiate jucătorului, cotidianul Dominion Post anunţase, vineri, că Lomu “este grav bolnav” şi că există riscul unor complicaţii.

Considerat primul “star” planetar din rugby, Jonah Lomu a participat la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale, din 9 septembrie.

Puternic (1,96 m, 115 kg) şi foarte rapid, el a marcat 37 de eseuri în 63 de selecţii, în perioada 1994 – 2002 în tricoul All Black şi a fost finalist al Cupei Mondiale din 1995. El deţine, alături de sud-africanul Bryan Habana, recordul de eseuri marcate la o singură ediţia a Cupei Mondiale (opt).

Cele mai citite

Serghei Lavrov are acceptul să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru o reuniune a OSCE

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a fost autorizat să survoleze spaţiul aerian bulgar pentru a participa la o reuniune ministerială a Organizaţiei pentru Securitate...

Hamas a eliberat încă 11 ostatici răpiți pe 7 octombrie

Armata israeliană a anunțat că alți unsprezece ostatici răpiţi pe 7 octombrie în cursul atacului Hamas au fost eliberați și se află în drum...

Președintele Iohannis se va întâlni cu liderii Bisericii Greco-Catolice

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu liderii Bisericii Greco-Catolice din România, anunță un comunicat transmis de Administrația Prezidențială. Evenimentele la care participă șeful statului...
Ultima oră
Pe aceeași temă