36.4 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022
AcasăSpecialJocuri Europene Baku: AUR pentru România la spadă feminin pe echipe

Jocuri Europene Baku: AUR pentru România la spadă feminin pe echipe

Echipa femină de spadă a României a cucerit medalia de aur la Jocurile Europene de la Baku, după ce a învins, în finală, echipa Elveției, cu scorul de 31-25.

La Baku, echipa României a fost formată din: Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop şi Amalia Tătăran. Aceasta este a doua medalie de aur pentru scrima românească la Baku, după ce Ana Maria Brânză s-a impus şi la individual, potrivit Mediafax.

România mai are o medalie de bronz la scrimă la Jocurile Europene prin Simona Gherman şi una de argint prin Tiberiu Dolniceanu.

Tot vineri, echipa României de sabie, formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu şi Mădălin Bucur, va juca în finală cu Italia.

Medalia de bronz în proba feminină de spadă a revenit Italiei, care a trecut, scor 40-36, de Rusia.

Totodată, medalia câştigată vineri de echipa de spadă este a treia a României la Jocurile Europene. Joi, Andreea Chiţu a cucerit aurul în finala categoriei 52 de kilograme, la Campionatul European de judo, organizat în cadrul Jocurilor Europene de la Baku.

 

 

Cele mai citite

Accident grav la Cluj – O fetiță de 10 ani a fost transportată la spital, iar o tânără de 21 de ani a decedat

Accident grav la Cluj! O tânără de 21 de ani a murit, iar o fetiță de 10 ani a fost transportată la spital. Pompierii au...

Elon Musk a postat pe Twitter o poză cu Papa Francisc după 9 zile de absență de pe rețea

Elon Musk a lipsit nouă zile de pe Twitter, platforma de socializare pe care încearcă să o cumpere pentru 44 de miliarde de dolari....
00:01:51

VIDEO: Elveția – A intrat în vigoare legea care permite cuplurilor de acelaşi sex să se căsătorească

Vineri (1 iulie) a fost prima zi în care legea elvețiană privind căsătoriile între persoane de același sex a intrat în vigoare, iar mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă