21.2 C
București
vineri, 9 iunie 2023
AcasăSpecialJO de la Rio: Echipa națională de handbal feminin a României, învinsă...

JO de la Rio: Echipa națională de handbal feminin a României, învinsă de Norvegia

Echipa națională de handbal feminin a României a pierdut, duminică, în fața naționalei Norvegiei, în ultimul meci din Grupa A la Jocurile Olimpice de la Rio, cu scorul de 28-27 (14-13), informează Agerpres.

Tricolorele, medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de anul trecut, mai păstrează șanse mici de calificare în sferturile de finală, dacă Spania va fi învinsă de Angola în ultimul meci al grupei. Un egal cu Norvegia le-ar fi fost suficient tricolorelor pentru a merge mai departe.

România a făcut un meci destul de bun, dar Norvegia, campioana europeană, mondială și olimpică en titre, a fost mai solidă și a evoluat fără presiune, având deja asigurată calificarea în faza următoare.

În prima repriză, cele două formații au jucat multă vreme de la egal la egal, chiar dacă scandinavele au fost mai mereu la conducere, iar româncele într-o cursă de urmărire. Norvegia s-a desprins prima oară la două goluri în min. 11, 7-5, apoi a condus cu 9-7 (16), dar au urmat trei goluri consecutive ale echipei noastre, care a condus singura dată în acest meci, cu 10-9 (20). Două erori în atac ale Cristinei Neagu, pe o inferioritate numerică, plus o decizie tactică neinspirată a selecționerului Ryde de a scoate portarul au făcut ca Norvegia să revină la conducere, cu 12-10 (22). România a mai egalat o dată, 13-13, dar la pauză adversarele avea un gol în plus.

Norvegia s-a dus la trei goluri, 18-15 (35), iar apoi diferența a crescut la patru goluri, 21-17 (39). România s-a mai apropiat la două goluri, 24-22 (48), dar a pierdut în cele din urmă lupta cu cronometrul, reușind să ajungă la un singur gol pe tabelă când era prea târziu, cu zece secunde înainte de finală.

Au evoluat echipele: 

Norvegia: Kari Aalvik Grimsbo, Katrine Lunde — Mari Molid, Emilie Hegh Arntzen, Veronica Kristiansen (7 goluri), Ida Alstad, Heidi Loke (3), Nora Mork (6), Stine Bredal Oftedal (6), Marit Malm Frafjord (1), Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Amanda Kurtovic (2), Camilla Herrem (3), Sanna Solberg.

Selecționer: Thorir Hergeirsson. 

România: Ionica Munteanu, Paula Ungureanu — Gabriella Szucs, Melinda Geiger (4), Eliza Buceschi (2), Cristina Neagu (11), Aurelia Brădeanu, Gabriela Perianu, Valentina Ardean-Elisei (1), Oana Manea (2), Camelia Hotea (1), Florina Chintoan (3), Patricia Vizitiu, Laura Chiper (3). Selecționer: Tomas Ryde.

Au arbitrat: Viktoria Alpaidze, Tatiana Berezkina (ambele din Rusia).

Înaintea partidei Spania — Angola, în clasament pe primul loc se află Brazilia, cu 8 puncte, urmată de Norvegia, 8 puncte, Spania, 4 puncte, Angola, 4 puncte, România, 4 puncte, Muntenegru, 0 puncte.

Primele patru echipe se califică în sferturile de finală, iar la egalitate de puncte primul criteriu este cel al rezultatului direct. România a fost învinsă de Angola cu 23-19, de Brazilia cu 26-13 și de Norvegia cu 28-27, învingând Muntenegru, cu 25-21, și Spania, cu 24-21.

Cele mai citite

Victimele infracţiunilor vor putea solicita vouchere în limita a cinci salarii de bază

Victimele infracţiunilor vor putea solicita un avans din compensaţia financiară sub formă de vouchere, pentru acoperirea nevoilor urgente, în limita unei sume echivalente cu...

LIVE UPDATE Noi presiuni puse de inspectorate pe profesorii greviști, chiar cu câteva ore înainte de protestul din Capitală. 20.000 de manifestanți, așteptați în...

Inspectoratele școlare continuă presiunile asupra profesorilor pentru încetarea grevei, cum li s-a cerut de către ministrul Educașiei, Ligia Deca, în timp ce peste 20.000...

Ce presupune organizarea unei nunți

Organizarea unei nunți poate fi o adevărată provocare, dar cu informațiile potrivite și planificarea corectă, acest proces poate deveni o experiență plăcută și memorabilă!...
Ultima oră
Pe aceeași temă