-1.3 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialJean-Marie Le Pen, audiat în legătură cu suspendarea sa din Frontul Naţional

Jean-Marie Le Pen, audiat în legătură cu suspendarea sa din Frontul Naţional

Jean-Marie Le Pen a fost audiat, vineri, la Tribunalul de Mare Instanţă din Nanterre în legătură cu suspendarea sa, în 4 mai, din partidul Frontul Naţional, condus de fiica sa, Marine Le Pen, informează Mediafax.

Sancţiunile pronunţate de Biroul Executiv al Frontului Naţional “au fost luate ilegal, anormal şi excesiv”, a declarat Jean-Marie Le Pen pentru presă la finalul audierii.

Conducerea Frontului Naţional l-a suspendat în 4 mai pe Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 86 de ani, din calitatea sa de aderent al partidului.

Cofondatorul şi preşedintele de onoare al partidului de extremă-dreapta a sesizat la 3 iunie Tribunalul din Nanterre (Hauts-de-Seine) în legătură cu cazul său.

În schimb, Marine Le Pen a declarat, vineri dimineaţă, că nu are nicio “teamă” în privinţa finalului procedurii judiciare.

“Justiţia va constata că procedura care a fost utilizată este perfect legală. Drepturile lui Jean-Marie Le Pen au fost repectate în totalitate“, a spus ea pentru LCI şi Radio Classique.

Decizia în cazul suspendării din Frontul Naţional a lui Jean-Marie Le Pen va fi pronunţată la 2 iulie.

Războiul deschis între Jean-Marie Le Pen şi fiica sa Marine a fost declanşat după un interviu al liderului de extremă-dreapta pentru săptămânalul “Rivarol”, în care acesta îl reabilita pe mareşalul Petain.

Cele mai citite

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...
Ultima oră
Pe aceeași temă