11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialIzolarea fundatiei la o casa veche

Izolarea fundatiei la o casa veche

1. Excavarea pamantului
Pentru a se putea efectua lucrarile de izolatie, pamantul din jurul imobilului a fost indepartat  pana la baza fundatiei. Aceasta operatie s-a realizat cu ajutorul unui excavator, ultimii 30 cm fiind sapati manual.

2. Armarea fundatiei
In zonele fisurate ale fundatiei a fost aplicata plasa de armare. A fost folosita plasa cu ochiuri de 15×15 cm din fier-beton striat cu diametrul de 5 mm. Plasa a fost fixata pe fundatie cu holzsuruburi si dibluri.

3. Tencuirea fundatiei
Plasa de armare din fier-beton a fost inglobata intr-un strat de tencuiala. Pe langa faptul ca aceasta contribuie la consolidarea fundatiei, va reprezenta si o excelenta baza pentru straturile de izolatie.

4.Aplicarea stratului de carton-asfalt si a celui de polistiren
Primul strat izolator din carton-asfalt cu ardezie a fost aplicat la cald, pe toata suprafata fundatiei, pe stratul uscat de tencuiala. Polistirenul extrudat de 3 cm a fost aplicat pe fundatie pana la nivelul solului.

5. Aplicarea foliei
Izolatia a fost definitivata prin aplicarea unui strat de folie din polietilena de inalta densitate. Aceasta indeplineste rolul de hidroizolatie, se comporta ca un bun strat termoizolant si protejeaza celelalte straturi de radacinile copacilor.

6. Montajul decantoarelor de apa pluviala
La toate ferestrele au fost montate sisteme speciale de colectare a apelor pluviale. Acestea au fost racordate la canalizarea stradala prin conducte din PVC.

Cele mai citite

Șoferii români preferă mașinile la mâna a doua din Germania, potrivit unui studiu

Multe mașini la mâna a doua sunt importate dintr-o țară în alta pentru a satisface cererea locală de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și...

Zgonea (ANCOM): Sectorul de poştă şi curierat ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro

Sectorul de poştă şi curierat este în plină dezvoltare şi ar putea ajunge la o cifră de afaceri de un miliard de euro în...

“Suntem alături de David Popovici”, susține preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern

Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a transmis că David Popovici a pus ochii pe o medalia la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă