29.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialItalia: Interzis accesul tiganilor in restaurant!

Italia: Interzis accesul tiganilor in restaurant!

Patronii a doua restaurante din localitatea italiana Silvi Marina (in apropiere de Abruzzo) au refuzat duminica sa serveasca pranzul unui grup de tineri romi si insotitorilor lor.

Grupul de 14 tineri, cu varste cuprinse intre 9 si 16 ani, se aflau intr-o vizita organizata de ONG-ul "Roma Onlus" care se ocupa de scolarizarea tiganilor in capitala Italiei, scrie Adevarul.it.

Asa cum relateaza pentru revista L'Espresso, Nazzareno Guarnieri, presedintele ONG-ului amintit, tinerii urmau sa ia masa la restaurantul Velvet din Silvi Marina impreuna cu cei cinci insotitori. "Ne-am inteles cu ei pentru un pranz si o cina. La cina totul a fost ok, dar a doua zi la pranz tinerilor rom nu le-a mai fost permis accesul in restaurant.", povesteste Guarnieri.

Grupul a fost refuzat la distanta de cateva minute de un alt restaurant, Tiffany, patronul acestuia motivand ca "este prea tarziu pentru pranz", desi era doar 13.30. "Grupul a reusit sa ia masa la restaurantul Sassofono Blu, carora le multumesc in mod public" a precizat Guarnieri.

Patronul restaurantului Velvet s-a aparat in fata ziaristilor de la publicatia citata spunand ca cine a facut rezervarea nu a precizat ca era vorba de tigani. "Noi nu vrem sa avem clienti romi pentru ca se comporta urat si ii deranjeaza pe ceilalti clineti", a spus acesta sub protectia anonimatului.

La Tiffany motivatiile oferite de gestionar au fost putin diferite: "Nu i-am lasat sa intre pentru ca erau murdari si fara tricouri, nu puteau intra asa in restaurant".

Ultima varinanta este insa contrazisa de patronul restaurantului unde pana la urma au reusit sa manance, William Balducci: "Tinerii s-au comportat foarte bine, nu erau muradari si erau imbracati ca toti adolescentii de astazi".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă