21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialA fost arestat primarul Veneției pentru corupție și delapidare

A fost arestat primarul Veneției pentru corupție și delapidare

Poliția italiană l-a arestat pe Giorgio Orsoni, primarul Veneției, alături de alte 34 de persoane, pentru presupuse acte de corupție, anunță El Mundo.

Acesta este acuzat de spălare de bani și delapidarea fondurilor alocate pentru proiectul "Moisés", un sistem de baraje mobile construite în mare pentru a opri inundațiile în oraș.

Printre cei arestați se află oameni de afaceri și politicieni, inclusiv Renato Chisso, consilierul pentru Transporturilor și Infrastructură a regiunii Veneto, regiune ce are capitala la Veneția.

De asemenea, s-a trimis o adresă Parlamentului European pentru arestarea deputatului Giancarlo Galan, care a fost președinte al Regiunii Veneto și fostul ministru al Agriculturii.

Lucrările de proiect "Moise" au început în urmă cu șapte ani și erau prevăzute să se încheie anul acesta.

Proiectul a necesitat o investiție de 10.000 de milioane de euro și a fost unul controversat din cauza impactului acesteia asupra naturii a zonei, dar și a eficienței sale.

 

Cele mai citite

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă