13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialIsraelul a depus plângere la ONU contra Siriei şi Libanului

Israelul a depus plângere la ONU contra Siriei şi Libanului

Israelul a depus plângere contra Siriei şi Libanului, în urma incidentelor sângeroase care au avut loc ieri, la frontierele cu aceste două ţări, la manifestările palestinienilor, a anunţat astăzi un purtător de cuvânt israelian, citat de AFP, anunţă Mediafax.

„Am depus plângere la preşedinţia Consiliului de Securitate şi la secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, contra Siriei şi Libanului, care se fac vinovate de încălcarea frontierelor noastre, a acordurilor internaţionale şi rezoluţiilor ONU”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului israelian al Afacerilor Externe.

Israelul a avertizat ONU şi comunitatea internaţională că, la 15 mai, unii vor încerca să se dedea la provocări sub forma unor acte de violenţă„, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În opinia acestuia, „autorităţile siriene şi libaneze nu au făcut nimic pentru a-şi asuma responsabilităţile, în pofida acestor evertizări”.

„Armata israeliană a acţionat cu reţinere şi sperăm că, la frontiere, va reveni, cât mai rapid, calmul”, a continuat acest purtător de cuvânt.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, i-a îndemnat, ieri, pe israelieni şi pe palestinieni, să dea dovadă de reţinere, ca să evite noi ostilităţi, după confruntările în care au fost ucise, cel puţin, 12 persoane, iar alte câteva sute au fost rănite.

Încălcarea frontierei a venit „din partea siriană”, a anunţat un comunicat ONU.

Libanul a depus, la rândul său, plângere, la ONU, contra Israelului, cerând Consiliului de Securitate să-şi „asume responsabilităţile şi să exercite presiuni asupra Israelului, pentru ca acesta să înceteze politica sa agresivă şi provocatoare faţă de Liban”, potrivit agenţiei oficiale ANI.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă le-a transmis liderilor liberali din teritoriu să formeze majorități de dreapta

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis liderilor din teritoriu să caute să facă alianțe și majorități cu partidele de dreapta, potrivit unor stenograme de...

Partidul lui Nehammer pierde alegerile din Austria, în fața extremei drepte

Partidul Libertăţii de extremă-dreapta din Austria se îndreaptă spre o victorie fără precedent, în alegerile generale Proiecțiile, bazate pe rezultatele inițiale, dau pentru partidul lui...

Inundațiile din 1970, o catastrofă care a marcat o generație. Iată ce scria România Liberă acum peste 50 de ani

Anul în care râurile au devenit oceane în România, a schimbat fața multor zone Inundațiile din 1970 au fost unul dintre cele mai devastatoare evenimente...
Ultima oră
Pe aceeași temă