24.1 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăSpecialInspectoratul Școlar București se apără: Declarațiile profesoarei Tunegaru nu corespund adevărului, sunt...

Inspectoratul Școlar București se apără: Declarațiile profesoarei Tunegaru nu corespund adevărului, sunt fără bază legală

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) susține că declarațiile profesoarei suplinitoare Cristina Tunegaru nu au nici o bază legală, după ce cadrul didactic a acuzat că ar fi fost dată afară fără nici o inspecție, pentru că ar fi criticat-o pe Gabriela Firea. 

Reprezentanții instituției apreciază că afirmațiile profesoarei  "nu corespund adevărului, sunt fără bază legală și aduc prejudicii de imagine" primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, și onspectoratului.

"Considerăm că declarațiile doamnei profesor Cristina Tunegaru nu corespund adevărului, sunt fără bază legală și aduc prejudicii de imagine doamnei Gabriela Firea, primarul General al Capitalei, și Inspectoratului Școlar al Municipiului București", susțin reprezentanții ISMB.

Potrivit sursei citate, conform Metodologiei-cadru privind mobilitatea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pentru anul școlar 2017-2018, aprobată prin OMENCS cu nr. 5739/2016, cadrele didactice titulare aflate în restrângere de activitate au prioritate pentru ocuparea posturilor publicate față de cadrele didactice suplinitoare care solicită continuitatea pe post.

"Doamna profesoară Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor pe postul de la școala menționată. În consecință, acest post a fost ocupat legal, începând cu anul școlar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de către un profesor titular care a solicitat transferul pentru întregirea normei didactice. În acest context, Consiliul de administrație al unității de învățământ nu mai poate acorda continuitatea pe postul respectiv", precizează ISMB. 

Cristina Tunegaru, profesoara din Bucureşti care a criticat modul în care este administrată Capitala, a scris, joi seară, pe pagina personală de Facebook, că a fost dată afară de la Şcoala Generală nr. 95, unde preda Limba şi Literatura Română, fără să fie anunţată sau evaluată. La scurt timp după ce mesajul ei a devenit viral, preşedintele Camerei Deputaţilor s-a arătat, pe reţeaua socială, indignat de această situaţie, anunţând că l-a informat pe ministrul Educaţiei despre caz. De asemenea, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, puternic criticată de Cristina Tunegaru, a condamnat ferm acuzaţiile voalate lansate în presă, potrivit cărora edilul ar fi implicat în disponibilizarea profesoarei. 

"Nu m-au inspectat, n-a venit nimeni să mă vadă la ore, să se intereseze de progresele elevilor mei, dar mă dau afară! Fără să întrebe părinții sau elevii, fără să mă anunțe măcar, un funcționar al inspectoratului a alocat din pix orele mele altui profesor. Și m-am trezit scoasă din școală. Da, pot să facă asta în sistemul public în anul 2017", scria profesoara, joi seara, pe contul său de Facebook.

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a condamnat joi seară articolele apărute în mass-media, conform cărora concedierea Cristinei Tunegaru ar avea o legătură cu ea. "Primarul general, Gabriela Firea, condamnă cu fermitate acest stil de a face jurnalism care contravine deontologiei și regretă că mai multe instituții de presă au ales să încerce să inducă ideea că destituirea doamnei profesor Cristina Tunegaru ar fi fost făcută ca urmare a faptului că doamna Tunegaru s-a exprimat critic la adresa primarului general în această iarnă", a precizat PMB în comunicatul de presă.

Și liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, joi, că i-a transmis ministrului Educaţiei postarea de pe Facebook a Cristinei Tunegaru şi aşteaptă răspuns de la acesta.

Cele mai citite

Muniție din al Doilea Război Mondial a fost găsită lângă Miercurea-Ciuc

Un element de muniție din al Doilea Război Mondial a fost găsit luni după-amiază în zona Jigodin, de la marginea municipiului Miercurea-Ciuc, acesta fiind...

Ministrul de Externe al Serbiei vine la București. România primește clădirea Luceafărul

Ministrul de Externe al Serbiei, Nikola Selaković, se află luni la București, unde se va întâlni cu premierul Nicolae Ciucă și cu ministrul de...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 204. O platformă marină confiscată de ruși a fost lovită de rachete

O platformă marină de tip "Boiko tower", care fusese confiscată de ruși, a fost lovită de rachete lansate de armata ucraineană. Platforma se află...
Ultima oră
Pe aceeași temă