29.5 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăSpecialIslamistul care a revendicat atentatele din Paris este cetăţean francez

Islamistul care a revendicat atentatele din Paris este cetăţean francez

Islamistul care a revendicat atentatele din Paris, într-o înregistrare atribuită reţelei teroriste Stat Islamic, se numeşte  Fabien Clain şi este cetăţean francez, informează cotidianul Le Figaro, citat de Mediafax.

Potrivit serviciilor secrete franceze, vocea care apare în înregistrarea de revendicare a atentatelor transmisă de reţeaua teroristă Stat Islamic este „cel mai probabil” a fundamentalistului Fabien Clain, un cetăţean francez care participă la conflictul din Siria.

„Cel mai probabil este vorba de el”, a precizat o sursă din cadrul Poliţiei franceze.

Citeşte şi: Alți doi autori ai atentatelor de la Paris au fost identificați

Confondatorul celulei teroriste „Artigat” ,Fabien Clain, este din oraşul francez Toulouse. Din gruparea sa făcea partea Mohamed Merah şi teroristul francez de origine algeriană care a comis în martie 2012 un atac soldat cu şapte morţi.

Fabien Clain, în vârstă de 35 de ani, a fost condamnat în 2009 la cinci ani de închisoare, pentru activităţi teroriste. După eliberare, s-a alăturat reţelei teroriste Stat Islamic, mergând în Siria. 

Citeşte şi: Șase persoane din anturajul atacatorului francez kamikaze au fost reținute

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atentatele comise în cursul nopţii de 13 spre 14 noiembrie la Paris. Cel puţin 129 de persoane au fost ucise în atacurile teroriste, iar aproximativ 350 au fost rănite.

Cele mai citite

Nicușor Dan a aflat unde a ajuns angajatul care a fugit cu documente din Primăria Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, noi detalii despre angajat său care a fost surprins fugind, acum 11 zile, cu documente din...

Rezultate Roland Garros: al treilea favorit, calificat în optimi

Alexander Zverev (3 ATP, favorit nr. 3) s-a calificat în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce...

Norme mai stricte privind protecția consumatorilor intră în vigoare azi

Directiva privind o mai bună asigurare a respectării normelor Uniunii Europene în materie de protecţie a consumatorilor şi modernizarea acestor norme intră în vigoare...
Ultima oră
Pe aceeași temă