2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialIsarescu anunta revenirea nivelului de trai, peste "un an si ceva"

Isarescu anunta revenirea nivelului de trai, peste “un an si ceva”

Romania va avea crestere economica in continuare, in ciuda scaderii produsului intern brut (PIB) din primul trimestru cu 6,4%, a declarat luni guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la Forumul Financiar Central si Sud-Est European, citat de Newsin.

"Raman in continuare la ideea de crestere economica, nu la fel ca in 2008, ci intr-o anume normalitate", a spus Isarescu.

El a precizat ca, in opinia sa, recesiunea tehnica nu este definita ca scadere a economiei in doua trimestre consecutive fata de trimestrele precedente, ci ca scadere a economiei in doua trimestre consecutive fata de perioadele similare din anul precedent.

Isarescu a mai spus ca spera ca, in trimestrul doi, economia sa performeze mai bine decat in perioada echivalenta din 2008.

Economia romaneasca s-a contractat in primul trimestru al acestui an cu 6,4% fata de acelasi interval din 2008 si cu 2,6% fata de ultimul trimestru al anului trecut.

"Daca masuram iesirea din criza ca o crestere a nivelului de trai la acelasi nivel ca in trecut, atunci mai avem un an si ceva sa asteptam", a spus Isarescu, la aceeasi conferinta.

El a avertizat ca, "daca incepe din nou escalada cu salariile, cursul se va dovedi necorespunzator".

Guvernatorul a mentionat ca, in prezent, "cursul are fundamente in economie". "Noi vorbim de stabilitate", a mai spus el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă