4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialIrina Begu: "Cel mai slab meci al meu din ultima vreme, dar...

Irina Begu: “Cel mai slab meci al meu din ultima vreme, dar nu suntem roboți, ne trezim și în câte o zi în care nu nimerești terenul”

În ciuda eliminării de la Roland Garros, Irina Begu e bucuroasă de progresul înregistrat în ultimele șase luni. “Acum pot să joc de la egal la egal cu oricine, indiferent de clasament. Vin acasă și știu la ce mai am de lucrat”.

Primul meci pe Chatrier, lumea e încă un pic adormită, atmosfera e mult mai serioasă decât se întâmplă, de regulă, după-amiaza. Din păcate pentru Irina, scânteile lipsesc și din jocul ei. Face puncte uneori, dar mult prea puține cât să poată pună o presiune constantă pe Petra, al cărei joc la retur e agresiv, iar focusul ei e acolo. Față de meciurile anterioare, Kvitova nu a făcut cadouri și nu a lăsat ușa deschisă. Inabilitatea Irinei de a rămâne în schimburi s-a făcut rapid simțită. 

Irina a fost realistă după meci și a analizat coerent desfășurarea ostilităților: “Pe jucătoarele de top trebuie să le și faci să greșească, să le pui în situația de a greși, dar cînd nu legi cîteva schimburi e foarte greu să primești puncte gratis. Nu sînt neapărat foarte supărată pentru că am jucat bine pe zgură, am avut cîteva săptămîni bune, acum am prins însă o zi foarte proastă, și atunci e greu. N-am mai avut un meci așa de slab de foarte mult timp. Mai vine cîte o zi din astea, nu sîntem roboți, ne trezim și în câte o zi în care nu nimerești terenul. E dur, dar așa e sportul”.

A fost genul de meci pe care poate că l-ar fi putut salva, în circumstanțe diferite, chiar dacă n-a simțit mingea la început. Cu condiția să fi avut o altă adversară în față. “Dacă aș fi jucat cu cineva mai slab cotat, aș fi avut mai multe șanse, aș fi încercat să schimb ceva. Dar Petra e o jucătoare foarte bună, nu te lasă, servește bine, m-a incomodat mult serviciul ei de stîngace, ia mingea repede, scoate unghiuri, iar eu, nejucînd bine, n-am putut s-o pun în dificultate”, spune Irina.

Citește articolul complet pe Treizecizero.ro

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă