34.8 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022
AcasăSpecialIranul eliberează patru deţinuţi americani

Iranul eliberează patru deţinuţi americani

Iranul a eliberat patru cetăţeni americani de origine iraniană, printre care s-ar afla şi reporterul Jason Rezaian de la Washington Post, anticipând o ridicare a sancţiunilor internaţionale care i-au fost impuse din cauza programului nuclear, transmite BBC News online.

Rezian a fost condamnat pentru spionaj, în Iran, anul trecut.

Identitatea deţinuţilor nu a fost dezvăluită, dar în închisorile Republicii islamice se află doar patru americani.

Oficiali iranieni au exercitat presiuni în vederea unui schimb de deţinuţi.

În afară de Rezian, The Associated Press scrie că printre americanii deţinuţi în Iran se mai află fostul puşcaş marin Amir Hekmati din Flint (Michigan), pastorul Saeed Abedini din Boise (Idaho) şi Siamak Namazi, un om de afaceri şi fiul unui politician din perioada şahului.

Agenţia americană adaugă că un fost agent FBI Robert Levinson, a fost dat dispărut în Iran în 2007, în timp ce lucra pentru CIA într-o misiune neautorizată în domeniul informaţiilor.

The Washington Post a anunţat că nu există nicio confirmare oficială americană cu privire la eliberarea reporterului său.

Potrivit agenţiei iraniene Fars, numele celor eliberaţi sunt Rezaian, Hekmati şi Abedini. Ea nu a oferit numele celui de-al patrulea deţinut.

Cele mai citite

Elon Musk a postat pe Twitter o poză cu Papa Francisc după 9 zile de absență de pe rețea

Elon Musk a lipsit nouă zile de pe Twitter, platforma de socializare pe care încearcă să o cumpere pentru 44 de miliarde de dolari....
00:01:13

Mai multe incendii au izbucnit în timp ce protestatarii libieni au asaltat clădirea parlamentului din Tobruk

Mai multe incendii au izbucnit în timp ce protestatarii libieni au asaltat clădirea parlamentului din Tobruk, din estul țării, pe fondul conflictului dintre fracțiunile...

Biden prezice că statele vor încerca să aresteze femeile care călătoresc pentru a face avort

Președintele Joe Biden a prezis vineri că unele state americane vor încerca să aresteze femeile care traversează granițele de stat pentru a face avorturi. Treisprezece...
Ultima oră
Pe aceeași temă