37.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialIranul AVERTIZEAZĂ Damascul cu privire la utilizarea armelor chimice

Iranul AVERTIZEAZĂ Damascul cu privire la utilizarea armelor chimice

Iranul a avertizat, luni, în mod implicit Siria că o eventuală utilizare a armelor chimice ar conduce la pierderea oricărei urme de legitimitate a Guvernului sirian, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Răspunzând unei întrebări cu privire la o eventuală utilizare de către Damasc a armelor chimice şi cu privire la reacţia Teheranului în această situaţie, ministrul iranian al Afacerilor Externe, Ali Akbar Salehi, a afirmat că „dacă ipoteza s-ar verifica (…) va fi sfârşitul a tot”.

„Dacă o ţară, oricare ar fi ea, inclusiv Iranul, utilizează arme de distrugere în masă, acesta este sfârşitul validităţii, legitimităţii (…) acelui guvern”, a spus Salehi, care a participat la o dezbatere organizată de Council on Foreign Relations, un centru american de studii.

Mai mulţi responsabili occidentali au avertizat Damascul cu privire la utilizarea arsenalului său chimic sau asupra riscului ca acesta să cadă în mâinile grupărilor extremiste.

Damascul a recunoscut pentru prima dată la sfârşitul lunii iulie că posedă arme chimice şi a ameninţat că le va utiliza în cazul unei intervenţii militare occidentale, dar niciodată împotriva populaţiei sale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă