0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialIon Diaconescu se simte bine şi ar putea fi externat sâmbătă sau...

Ion Diaconescu se simte bine şi ar putea fi externat sâmbătă sau duminică

Ion Diaconescu este conştient şi cooperant, tulburarea de ritm a fost stabilizată, medicii vor face o nouă evaluare a stării de sănătate şi, după finalizarea tratamentului, ar putea fi externat, probabil sâmbătă sau duminică, a spus Şerban Bubenek, director medical la Institutul “C.C. Iliescu”, relatează Mediafax.
Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a fost internat, vineri după-amiază, la Institutul de Cardiologie “C.C. Iliescu” Fundeni din Capitală, din cauza unor tulburări de ritm cardiac.

“Tulburarea de ritm cardiac este o suferinţă apărută recent, probabil pe fondul unei deshidratări puternice şi inerente vârstei. Pacientul a venit şi cu o stare de lipotimie”, a declarat sâmbătă pentru MEDIAFAX directorul medical al Institutului de Cardiologie “C.C. Iliescu” Fundeni.

Medicul Şerban Bubenek a precizat că Ion Diaconescu este “conştient şi cooperat”, în urma tratamentului tulburarea de ritm cardiac fiind stabilizată.

El a adăugat că Ion Diaconescu are o suferinţă pulmonară încă din tinereţe, cunoscută de medici, dar nu aceasta a fost cauza tulburării de ritm cardiac.

“La vârsta acestuia, se poate deshidrata uşor şi de aici apare şi tulburarea de ritm cardiac”, a spus medicul Şerban Bubenek.

Directorul medical al Institutului “C.C. Iliescu” Fundeni a mai spus că, după finalizarea tratamentului, medicii vor face o nouă evaluare a stării de sănătate, astfel încât ar putea părăsi spitalul sâmbătă sau duminică.

Fostul preşedinte al PNŢCD a mai fost internat la Institutul de Cardiologie “C.C. Iliescu” din cauza unor suferinţe cardiace. În februarie 2007, Ion Diaconescu a stat internat trei zile, fiind diagnosticat cu hipertensiune arterială şi cord pulmonar cornic (afecţiunea inimii din cauza unei bronşite).

Ion Diaconescu, în vârstă de 94 de ani şi văduv de un an, spunea recent că s-a retras din viaţa politică, dar doar din activitate, nu însă şi în ceea ce priveşte dorinţele şi idealurile sale politice.

Cele mai citite

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...

Ucraina a fost atacată în timpul nopții cu 23 de drone de luptă rusești și de o rachetă

Ucraina spune că teritoriul său a fost vizat în timpul nopţii de 23 de drone de luptă ruseşti, precum şi de o rachetă, informează...
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...
Ultima oră
Pe aceeași temă