35.9 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialInvestitii in infrastructura turistica din Tulcea

Investitii in infrastructura turistica din Tulcea

» Guvernul a alocat 3,4 milioane de lei pentru modernizarea drumurilor din judetul Tulcea care asigura accesul spre cetatile antice si Parcul National Muntii Macin.

Guvernul a decis sa extinda investitiile de infrastructura turistica din judetul Tulcea. Consiliul Judetean Tulcea a primit o alocatie bugetara de 3,4 milioane de lei pentru modernizarea a patru drumuri judetene care asigura legaturi rutiere de la drumurile nationale spre cetatile antice din nordul Dobrogei si spre trasee turistice din Parcul National Muntii Macin.
Victor Tarhon, presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, a declarat ca "fondurile de investitii alocate de Guvern in urma unei rectificari bugetare vor fi utilizate pentru modernizarea drumurilor care duc spre cetatile Argamum si Heracleea si cele care asigura accesul dinspre Luncaita spre Parcul Pational Muntii Macin si spre localitatea Nifon din vecinatatea acestui parc ecologic. Proiectele tehnice pentru aceste investitii sunt realizate, dar nu au putut fi demarate lucrarile din cauza lipsei resurselor financiare proprii. Din fonduri proprii, Consiliul Judetean Tulcea a modernizat anul trecut drumul de interes turistic care duce spre Jurilovca si lucram la modernizarea drumurilor din zona Babadag".

Anul acesta, judetul Tulcea a mai primit din bugetul Ministerului Turismului fonduri de investitii care insumeaza 25 milioane de euro. Conform hotararii guvernului pentru disponibilizarea acestor fonduri de investitii din bugetul national, banii respectivi sunt alocati pentru realizarea infrastructurii turistice in Delta Dunarii. Este vorba de realizarea a trei porturi turistice la Sf. Gheorghe, Murighiol si Enisala, amenajarea plajei Sulina, semnalizarea zonelor turistice din Delta Dunarii si construirea a zece foisoare destinate turistilor pentru observarea peisajului. Trei dintre aceste investitii, desi au finantare, nu pot fi realizate pentru ca au aparut contestatii privind amplasamentul lor pe terenuri care au statut de arie ecologica protejata.

» La inceputul anului, Ministerul Turismului a alocat 25 milioane de euro pentru realizarea infrastructurii turistice in Delta Dunarii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă