3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSpecialInvestiţie de 1,15 miliarde lei în canalizări şi staţii de pompare

Investiţie de 1,15 miliarde lei în canalizări şi staţii de pompare

Conducerea SC ­RAJA SA, reprezenta­tă de directorul Felix Stroe, a semnat, ieri, împreună cu reprezentanţi ai unor companii de apă româneşti şi germane, noi contracte pentru extinderea reţelei de apă, de asemenea pentru construirea unor staţii de pompare noi ape uzate, în zonele Baba Novac, Tulcei şi Mamaia, zone deficitare în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de apă.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi descentralizate implicate, dar şi reprezentanţi ai constructorilor. În cartierul constănţean Palazu Mare se va extinde reţeaua de canalizare pe o lungime de aproape 24 km şi vor fi construite trei staţii noi de pompare a apei uzate menajere. De asemenea, va fi reabilitată reţeaua de alimentare cu apă pe o lungime de aproape 2 km şi vor fi extinse reţelele de distribuţie pe aproape 10 km.

În staţiunea Mamaia va fi extinsă conducta de aducţiune apă pe o lungime de 10 km, iar în zonele Baba Novac şi Tulcei reţeaua de canalizare va fi mai mare cu 15 km. Tot ieri au fost semnate împreună cu constructorii contractele de dezvoltare a infrastructurii de apă în Ţăndărei şi Feteşti. La Ţăndărei vor fi reabilitate şapte puţuri forate, iar reţeaua de canalizare va fi extinsă cu peste 28 km.
La Feteşti, vor fi reabilitate 10 puţuri forate, reţeaua de canalizare va avea o lungime de aproape 80,5 km şi vor fi construite nouă staţii noi de pompare apă uzată. În total, vor fi ridicate 17 staţii de pompare noi în cele două judeţe prinse în proiect.

După cum a precizat directorul general SC RAJA SA, Felix Stroe, datorită acestor contracte compania de apă pe care o reprezintă face încă „un pas consistent în derularea Programului Operaţional Sectorial de Mediu”. De asemenea, reprezentantul SC RAJA SA are toată convingerea că parteneriatul româno-german va duce la implementarea acestor contracte înainte de termen, spre beneficiul locuitorilor.

Durata de execuţie a lucrărilor este de maxim 24 luni. Contractele semnate ieri la sediul central SC RAJA SA au fost adjudecate de firmele câştigătoare în urma unor licitaţii internaţionale unde au fost depuse zeci de oferte.

SPECIALISTUL

Proiect important

„Este un proiect de o importanţă covârşitoare pentru regiunea Constanţa-Ialomiţa, un proiect care, o dată finalizat, va fi adus condiţii mai bune de viaţă pentru locuitorii acestei regiuni. Locuitorii municipiului Constanţa şi din judeţul Ialomiţa vor beneficia de condiţii moderne de alimentare cu apă şi canalizare”. Directorul general SC RAJA SA, Felix Stroe.

Cele mai citite

VIDEO. Mihăilă a „spart gheața” pentru Parma în campionat

Atacantul român Valentin Mihăilă a marcat primul gol în acest sezon de Serie B pentru Parma, în remiza obținută de „cruciați”, scor 3-3, pe...

AUR susține că “Air Schengen”, promis de Ciolacu, va aduce în România migranți din Austria

Deputatul Adrian Axinia (AUR) susține că "AIR Schengen" reprezintă "trădarea de ţară a Guvernului PSD – PNL condus de Marcel Ciolacu". "Ciolacu ne cere să...

Greseli de evitat atunci cand te decizi sa montezi panouri fotovoltaice

Energie verde si sustenabilitate - acestea sunt obiectivele pe care multi proprietari de locuinte sau antreprenori le urmaresc atunci cand decid sa investeasca in...
Ultima oră
Pe aceeași temă