Tun imobiliar de peste 30 milioane euro

Primaria din Pitesti este acuzata ca a facut practic cadou unei societati locale terenul pe care va demara constructia mall-ului local. In schimbul acestui teren, care ar fi putut sa aduca un consistent venit lunar, Primaria s-a ales cu ...

Share

Stefan Dumitru Afrimescu 0 comentarii

18.07.2006 - 00:00
Primaria din Pitesti este acuzata ca a facut practic cadou unei societati locale terenul pe care va demara constructia mall-ului local.

In schimbul acestui teren, care ar fi putut sa aduca un consistent venit lunar, Primaria s-a ales cu o alta suprafata, pe care nu prea stie nimeni cum o va folosi. "Prin schimbul de fata de terenuri, municipalitatea, fara nici un fel de investitii proprii, va rezolva situatia existenta a unui teren pe care il cedeaza la schimb cu un alt teren, amplasat la o cota mai inalta fata de terenul cedat, ceea ce va determina punerea in valoare cu eforturi financiare mult mai reduse. Terenul cedat se afla in zona inundabila si va fi amenajat de SC "Flash Consult Invest" SRL", se arata in actul prin care autoritatile locale motiveaza schimbul. Terenul cedat, aflat la confluenta raurilor Arges si Doamnei, de-a lungul centurii de ocolire a Pitestiului, este suprafata pe care se va ridica viitorul mare centru comercial.

Transfer dubios

Expunerea citata a fost intocmita de Directia de Urbanism din cadrul Primariei Pitesti si a fost prezentata consilierilor de viceprimarul PSD Cornel Ionica, personaj implicat in afaceri cu transportul local. Pentru obtinerea hotararii de Consiliu Local care sa legitimeze schimbul a fost nevoie de masiv lobby politic la nivel local, care, pe alocuri, a imbracat forma sponsorizarii unor deplasari in strainatate sau presiuni legate de afacerile familiilor consilierilor care au opus initial rezistenta.

Citește totul despre:

Comentarii