11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialReţeaua Beinur clatină Poliţia

Reţeaua Beinur clatină Poliţia

Doi şefi din Poliţie şi doi inspectori din Corpul de Control de la Primăria Mangalia au fost ridicaţi ieri de Parchetul General alături de cunoscutul interlop constănţean, Nuredin Beinur, pentru audieri într-un dosar penal pentru acuzaţii de şantaj, abuz în serviciu şi evaziune fiscală, delapidare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Potrivit surselor judiciare, ancheta în urma căreia a picat în plasa procurorilor Nuredin Beinur ar fi pornit de la o sesizare făcută de membrii clanului Mocea. Şeful grupării a fost până nu demult prieten şi partener de afaceri cu interlopul Beinur. Relaţiile s-au stricat între timp, în urma unor neînţelegeri.

Pe de altă parte, ancheta derulată de procurori a depăşit graniţele judeţului Constanţa, autorităţile luând urma afacerilor lui Nuredin Beinur până în Sibiu, Ilfov şi Bucureşti. „Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sprijiniţi tehnic de ofiţeri ai Serviciului Român de Informaţii, împreună cu lucrători din structurile Inspectoratului General al Poliţiei Române, desfăşoară simultan un număr de 19 percheziţii domiciliare în mai multe locaţii din Constanţa, Mangalia, Ilfov, Bucureşti, Sibiu”, a anunţat ieri Parchetul General. Poliţiştii aduşi aseară la Parchetul General pentru audieri sunt Gabriela Iacob, subcomisar, şef al Serviciului Rutier din Poliţia Mangalia şi comisarul şef Cristinel Niţoi, locţiitor al şefului Poliţiei Neptun. Potrivit unor surse judiciare, înainte de a conduce Serviciul Rutier, subcomisarul Gabriela Iacob a lucrat în cadrul Serviciului Cercetări Penale. În acest caz, procurorii Parchetului General au adus ieri la Bucureşti, pentru audieri, 15 persoane.

Nuredin Beinur a fost prezentat procurorilor cu mandat de aducere. Beinur este cunoscut şi pentru faptul că este finul controversatului Nicu Gheară. Potrivit unor surse judiciare, interlopul este cunoscut autorităţilor prin modul violent în care-şi conduce afacerile subterane. De altfel, agenţii de pază de la firma pe care o controlează, Beiguard, sunt implicaţi constant în scandaluri care degenerează rapid în bătăi. Într-un interviu acordat publicaţiei locale, Cuget Liber, Nuredin Beinur lua apărarea agenţilor săi care, în opinia sa, îşi onorau pur şi simplu contractele: “Cred că renumele ăsta mi se datorează în primul rând de la firma de pază pe care am avut-o. Apărând interesele şi securitatea oamenilor de afaceri din Mangalia care ne plăteau, mi s-a creat o imagine negativă”.

Primarul din Mangalia: Poliţia a venit la comanda unui interlop

Cu privire la operaţiunea de ieri a procurorilor, primarul din Mangalia, Claudiu Tusac, a declarat că doi angajaţi ai primăriei sale au fost ridicaţi de procurori şi duşi la Bucureşti, pentru a da declaraţii. „Mie îmi pare rău că s-au legat de doi copii de la mine, din primărie, un băiat şi o fată de la Corpul de Control pe amenda asta. Procurorii i-au luat de acasă, de dimineaţă, până la Parchet, să dea declaraţii. Fata e bolnavă, un şoc ca acesta o poate omorî. Ei nu au făcut nimic, decât au dat o amendă. E jignitor. Dacă asta e ţara în care trăim… Nu putea să le ia declaraţii aici? Ăsta e semnalul pe care îl înţeleg eu: că trebuie să stau, ca primărie, la mâna interlopilor. Poliţia a venit la comanda unui interlop. Când primăria a avut probleme, nu a venit nici măcar un om de la poliţie. Când doi interlopi s-au certat, a venit poliţia, cu mascaţi, cu nu ştiu câte dube. Procuratura mi-a lăsat o hârtie cu toate firmele lui Mocea şi mi-a cerut toate actele, dar şi fişa postului angajatului meu. Nişte tâmpiţi. Au făcut reclamaţie probabil împotriva băiatului ăla, care i-a dat amendă”, a declarat primarul.

Conflict între clanuri

Edilul Tusac a mai precizat că a reclamat faptul că există construcţii ilegale (care datează de pe vremea fostului primar, Zanfir Iorguş), dar că nici o instituţie a statului, nici măcar cele specializate, cum este Inspectoratul de Stat în Construcţii, nu au luat nici o măsură. „Am reclamat lucrurile astea şi mi s-a spus că totul e legal, să îi las în pace. Am reclamat la toate instituţiile, inclusiv la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Le e frică la toţi.  Ţara asta este condusă de interlopi”, a declarat acesta. Claudiu Tusac a mai spus că luptele dintre clanurile Mocea şi Beinur durează de multă vreme. „S-au certat primăvara trecută de la terenuri, de la magazine, de la ce-şi împart ei. Mocea are un lanţ de magazine, nu ştiu cum, că la noi nu există nici un act, iar Beinur are nişte magazine. S-au ameninţat şi s-au reclamat, la noi, la Primărie, că unul construieşte pe terenul celuilat, celălalte tot aşa. Am trimit oamenii la faţa locului, au dat o amendă cui era vinovat, lui Mocea. Cei doi şi-au făcut plângeri penale unul altuia, iar până azi dimineaţă (n.r. ieri) nu am mai auzit nimic. E o luptă între ei, se ameninţau pe stradă, se înjurau, se scuipau”, a mai spus primarul. Acesta a precizat că nici Mocea, nici Beinur nu locuiesc în prezent în Mangalia. 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă