Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Deputatul PD Stelian Dutu, trimis in judecata de DNA

Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata, astazi, pe deputatul PD Stelian Dutu, pentru savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, prin care a provocat un prejudiciu de ...

Share

Cristina Darmina Iamandi 0 comentarii

28.02.2007 - 00:00
Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata, astazi, pe deputatul PD Stelian Dutu, pentru savarsirea a doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, in forma calificata si continuata, prin care a provocat un prejudiciu de aproximativ 3.320.000 euro. Stelian Dutu, fiind parlamentar, va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Anchetatorii au dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor deputatului, respectiv un apartament din Constanta, cu valoare estimata de 280.000 lei si un autoturism Renault Megan Clasic cu o valoare estimata de 25.000 lei.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in perioada 1998-2004, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Constanta si ordonator principal de credite, Stelian Dutu, ''cu stiinta si cu rea credinta, nu si-a indeplinit atributiile de serviciu legate de cofinantarea aferenta unui imprumut de 17.041.000 dolari acordat Regiei Autonome Judetene de Apa (RAJA) Constanta'' de catre Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

De asemenea, anchetatorii DNA precizeaza ca Stelian Dutu, in calitate de presedinte al CJ Constanta, ''si-a indeplinit in mod defectuos atributiile si insarcinarile primite, in sensul ca nu a respectat prevederile hotararilor CJ Constanta referitoare la achizitia publica privind privatizarea RAJA Constanta''. DNA a constatat ca Stelian Dutu a depasit abilitarea primita cu prilejul incheierii actelor juridice, a angajat nelegal obligatii financiare fara a garanta recuperarea finantarii asigurate de Consiliul Judetean Constanta si a dispus efectuarea de plati fara sa aiba competenta legala conferita de reglementarile in domeniul achizitiilor publice.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...