14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCum a ajutat-o justiţia pe şefa ITM Timişi, anchetată acum de DNA

Cum a ajutat-o justiţia pe şefa ITM Timişi, anchetată acum de DNA

Procurorii DNA Timişoara au descins ieri la sediul ITM Timiş, unde au luat la percheziţionat mai multe birouri, inclusiv pe cel al inspectoarei şefe, Cornelia Corescu. Procurorii au plecat în jurul orei 12.45, luând cu ei mai multe dosare din birourile percheziţionate.

La ieşire, aceştia au refuzat să spună care sunt motivele percheziţiilor şi al chemării inspectoarei-şefe Cornelia Corescu la audieri.

„Ne-au prezentat doar ordinul de percheziţie”

Despre acţiunea procurorilor DNA Timişoara de miercuri dimineaţă, directoarea adjunctă a ITM Timiş, Ileana Tomoiagă, a declarat pentru RL: „Procurorii DNA nu ne-au spus absolut nimic, nici măcar motivele pentru care ne-au percheziţionat birourile. Pur şi simplu au intrat şi ne-au arătat ordinul de percheziţie. Atât. Prin urmare, nu ştiu care a fost scopul acestei acţiuni a DNA-ului”. Purtătoarea de cuvânt a ITM Timiş, Mihaela Grigoraş, ne-a spus că procurorii nu i-au oferit nici un fel de informaţii despre percheziţie. „Procurorii ne-au spus doar că este vorba despre o anchetă în desfăşurare, motiv pentru care nu ne pot furniza nici o informaţie”, afirmă Mihaela Grigoraş.

Potrivit unor surse, procurorii cercetează mai multe rapoarte întocmite de inspectorii ITM în cazul unor firme din judeţ. În timpul percheziţiei, procurorii au avut în vedere birourile de relaţii contractuale şi securitate în muncă.

„Am suspendat-o de două ori, dar degeaba”

În legătură cu acţiunea DNA de la sediul ITM Timiş, fostul ministru al Muncii Paul Păcuraru a declarat pentru RL că şefa instituţiei a fost reclamată de foarte multă lume pentru diverse abuzuri.

„În 2007, când eram ministru, am primit multe reclamaţii împotriva Corneliei Corescu de la angajaţii săi, de la diverse firme din Timiş, de la presa locală şi de la sindicaliştii de la Cartel Alfa. Toţi o acuzau de diverse abuzuri în serviciu sau, cum a fost cazul anumitor firme din judeţ, de controale direcţionate, fără nici o bază legală”.

Păcuraru adaugă faptul că, după ce a primit toate aceste acuzaţii, a cerut Comisiei de Disciplină s-o suspende din funcţie.

„Comisia a suspendat-o, ea ne-a dat în judecată şi a câştigat. Eu, care îi semnasem decizia de suspendare, am fost obligat să-i semnez şi decizia de reîncadrare. După plângerile a numeroase firme din judeţ, plus a liderilor Cartel Alfa care susţineau că şefa ITM Timiş şi-a şantajat angajaţii ca să demisioneze din sindicat, am cerut Comisiei de Disciplină să reanalizeze cazul ei. A fost din nou suspendată, iar justiţia a repus-o în funcţie. După aceea Corescu m-a acuzat de hărţuire, iar acum eu mă judec cu ea pentru daune morale. Peste 10 zile, am termen la Curtea Supremă”, precizează fostul ministru Păcuraru.

Cornelia Corescu este membru în Biroul Politic Judeţean al PDL Timiş şi conduce de şapte ani Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiş. În 2008, ea a candidat din partea PDL pentru un post de senator, însă a pierdut alegerile.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Șoferii români preferă mașinile la mâna a doua din Germania, potrivit unui studiu

Multe mașini la mâna a doua sunt importate dintr-o țară în alta pentru a satisface cererea locală de vehicule rulate. Germania, Franța, Belgia și...
Ultima oră
Pe aceeași temă