In timp ce candidati din Bacau cu medii peste 7 au fost repartizati la scoli din mediul rural, altii cu medii intre 5 si 6 ajung sa predea la institutii de invatamant centrale din municipiul Bacau.
La colegiul economic "ion Ghica", Colegiul National "Gheorghe Vranceanu", la Colegiul National "Gheorghe Vranceanu", Colegiul Pedagogic "stefan cel Mare", Liceul de Arta "George Apostu", dar si la Colegiul "Henri Coanda" sau Colegiul "Mihai Eminescu" vor preda suplinitori calificati care la concursul national de titularizare si la concursul de suplinire au luat note de 4, 5 si 6. Situatiile se intalnesc mai ales la discipline precum educatie plastica, educatie muzicala, religie, limba engleza, limba franceza, informatica sau economie.
Directorii care vor trebui sa angajeze astfel de cadre didactice se declara nemultumiti, dar accepta in final ca nota nu este neaparat relevanta. "Ce mi-a dat Inspectoratul, aia am primit. M-am suparat pe ei in anii anteriori si de atunci se ocupa de incadrare directorul adjunct. Cred ca, pana la urma, important este ca acel cadru didactic sa faca treaba, sa aiba capacitati pedagogice, sa raspunda cerintelor scolii. Am vazut si profesori cu note mici care faceau treaba la clasa", a declarat Costica Lupu, directorul Colegiului Pedagogic "Stefan cel Mare".
Nu la fel de bine vazuti sunt insa suplinitorii de nota 5 la Liceului de Arta "George Apostu". "Tocmai am spus Inspectoratului ca nu ne convin suplinitorii cu note mici. Pe unii ii stim, pe altii nu. Mai aveam niste ore care nu puteau fi date pentru Titularizare", a fost si replica directorului acestui liceu, Daniela Barzu. Reprezentantii Inspectora-tului scolar Judetean Bacau nu vad nici o problema in aceste repartizari. "Repartizarea a fost facuta corect. S-au dus cu note mari la tara, pentru ca asa au vrut. Iar in oras sunt suplinitori pentru ca nu era catedra titularizabila. Modalitatea de repartizare este corecta. Elimina orice dubiu si orice suspiciune", sustine Constantin Nastac, inspector la departamentul Resurse Umane al IsJ.