19.7 C
Bucharest
Monday, 25 September 2023
HomeSpecialInundații în mai multe țări din Europa

Inundații în mai multe țări din Europa

Ploile au cauzat, miercuri, inundarea mai multor zone din Franța, Austria și Germania, informează AFP, citat de Agerpres.

După 8.000 de intervenţii ale pompierilor în câteva zile în Franţa, echipele de intervenţie acţionau în două departamente aflate la circa 100 de kilometri de Paris pentru care s-a lansat o avertizare cod roşu de inundaţii, al doilea nivel din cele trei ale sistemului francez de alertă. 

Centrul oraşului Nemours (centru), situat în sudul Parisului, era în curs de evacuare din cauza unei creşteri excepţionale a nivelului râului Loing, un afluent al Senei. În departamentul Loiret a căzut în trei zile o cantitate de apă echivalentă cu o lună şi jumătate de precipitaţii, iar castelul Chambord, vizitat anual de un număr mare de turişti, era izolat miercuri seară în mijlocul apelor. Elevii din această regiune nu vor merge la şcoală joi. 

La Paris, o parte din drumurile de pe marginea Senei au fost închise, iar nivelul râului ar putea atinge 5 metri în cursul serii. Sena atinsese deja 4,34 metri la ora 15:00. În timpul inundaţiilor din 1910, care sunt referinţă de peste un secol, apele au atins 8,62 metri. 

Ploile au perturbat şi atmosfera turneului de la Roland Garros, singurul turneu de tenis care nu dispune de protecţie împotriva precipitaţiilor, jucătorii fiind nemulţumiţi de întreruperile repetate ale meciurilor. „Terenul nu a fost bun, iar mingile erau îmbibate de apă. Nu m-am simţit în siguranţă pe teren. Mi-a fost teamă că mă rănesc”, a declarat marţi Simona Halep, care a jucat unul din cele două meciuri terminate ieri. 

În sudul Germaniei, unde inundaţiile au făcut patru victime şi au dus la rănirea a circa zece persoane în noaptea de duminică spre luni, creşterea nivelului apelor nu a mai făcut nicio victimă, dar a fost decretată stare de urgenţă în două districte bavareze – Rottal-Inn şi Passau. Pe anumite porţiuni s-a întrerupt circulaţia rutieră, iar unii locuitori s-au refugiat pe acoperişuri. La Triftern, localitate cu 5.000 de locuitori, circa 50 de copii se pregăteau să înnopteze la şcoala aflată pe deal, neameninţată de creşterea apelor, dar care a ajuns inaccesibilă, potrivit unui purtător de cuvânt al primăriei. 

În Austria, regiunea Salzburg a fost afectată de ploi abundente, care au inundat numeroase drumuri secundare şi au dus la 350 de acţiuni ale echipelor de inervenţie. Şcolile vor fi închise joi în districtul Braunau din nordul ţării.

Cele mai citite

Cel puțin 1000 de persoane, în județ

FOST PARTENER POLITIC, DECLARAȚII ULUITOARE DESPRE DUMITRU BUZATU“Vreau să informez opinia publică la modul foarte cinstit, că Dumitru Buzatu, de care unii v-ați...

Cine este istoricul rus de geniu care colecționa cadavrele de fete pe care le trata ca pe niște păpuși

Anatoly Moskvin, în vârstă de 57 de ani, cunoscut sub numele de „păpușarul”, a fost jurnalist în Nijni Novgorod, al cincilea oraș ca...

Horoscopul pentru săptămâna 25 septembrie

Berbec (21 martie - 19 aprilie)Această săptămână aduce oportunități de creștere personală și profesională pentru nativii Berbec. Este un moment propice pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies