3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialInundaţii în Bulgaria şi Serbia, în urma ploilor abundente

Inundaţii în Bulgaria şi Serbia, în urma ploilor abundente

Ploile puternice înregistrate sâmbătă în sud-vestul Bulgariei au inundat case şi drumuri şi au distrus poduri, în timp ce în sudul Serbiei trei persoane sunt date dispărute în urma inundaţiilor, relatează site-ul Novinite.com, potrivit Mediafax.

Străzi, case şi hoteluri din sud-vestul Bulgariei au fost inundate după ploile torenţiale înregistrate în regiune sâmbătă. Rafalele puternice de vânt din timpul nopţii au rupt crengi de copaci, au avariat sistemul de canalizare şi au colmatat puţurile.

Accesul în mai multe sate din districtul Blagoevgrad a fost blocat în urma ploilor torenţiale, mai multe poduri fiind distruse şi drumuri blocate. Până în prezent nu au fost semnalate pene de electricitate.

Potrivit previziunilor, ploile vor continua şi în zilele următoare, iar temperaturile vor scădea cu 5-6 grade Celsius.

De asemenea, sudul Serbiei a fost afectat sâmbătă de ploi abundente, trei persoane fiind date dispărute în urma inundaţiilor, relatează site-ul B92, citat de Novinite.com.

Serviciile de intervenţie au salvat o persoană afectată de inundaţii, însă trei nu au fost găsite, au declarat autorităţile locale din municipalitatea Târgovişte, la 350 de kilometri sud de Belgrad.

Unităţi de pompieri din alte oraşe au fost trimise în zonă să ajute la evacuarea caselor puse în pericol de râurile Pcinja, Kozidolka şi Lesenicka Reka.

Furtunile au afectat şi alte părţi din Serbia, inclusiv capitala Belgrad, unde mai multe străzi au fost blocate de obiectele aduse de ape.

Cele mai citite

Cine este directorul de la ANSVSA care a primit de cinci ori aviz ORNISS negativ

Un document intern al Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) scoate în evidență o situație incredibilă în care se află...

Armenia se plânge că forțele azere au deschis focul asupra unei poziții armene

Ministerul Apărării din Armenia a declarat într-un comunicat că forţele azere au deschis focul luni asupra unei poziţii armene din Bardzruni, în apropiere de...

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă