17 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Intreruperea activitatii la „Bega Upsom” Ocna Mures, cauzata de colmatarea statiei de captare

Intreruperea temporara a activitatii SC „Bega Upsom” Ocna Mures (judetul Alba) a fost cauzata, potrivit reprezentantilor societatii, de colmatarea statiei de captare, ca urmare a cantitatilor uriase de aluviuni transportate de raul Mures.
„Se fac eforturi uriase pentru degajarea statiei de captare, activitatea urmand sa fie reluata in cateva zile. Pe perioada opririi accidentale, pe platforma firmei au avut loc lucrari de revizii si reparatii, astfel incat sa existe toate conditiile pentru reluarea activitatii de productie”, se precizeaza intr-un comunicat al reprezentantilor „Bega Upsom”.
Potrivit acestora, contractele incheiate pentru livrarea produselor pe piata Europei, datorita pretului obtinut, asigura competitivitate si in conditiile oscilarii cursului valutar.
„Pe langa conditiile tehnico-materiale pe care le presupune pastrarea competitivitatii pe piata externa, este necesar ca si mentalitatea si eforul oamenilor angajati in realizarea productiei sa fie la fel cu cele din vestul Europei. SC „Bega Upsom” SA are stabilit un Program de conformare si pregatire pentru Integrare Europeana compatibil cu cerintele standardelor europene. Functionarea firmei la parametrii cantitativi si calitativi, impusi de economia de piata, reprezinta certitudinea ca aceasta va fi si pentru viitor garantia unor locuri de munca sigure pentru locuitorii orasului”, se mai sustine in comunicat.
Activitatea la combinatul de produse clorosodice din Ocna Mures a fost oprita la sfarsitul saptamanii trecute, urmand a fi reluata in zile urmatoare.

Ultima oră
Pe aceeași temă