10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialIntre "cazul Becali" si nemultumirea actionarilor

Intre “cazul Becali” si nemultumirea actionarilor

Ieri, la ora pranzului, la Dinamo nu era anuntata nici o sedinta a Consiliului de Administratie, desi se vorbeste de o reuniune a conducerii gruparii pentru zilele de joi sau vineri, in care sa se decida sau nu inlaturarea lui Ioan Becali, presedintele executiv al clubului. In zilele care au trecut lucrurile s-au mai lamurit in privinta altercatiei dintre cei doi conducatori ai “cainilor” la ultima sedinta. Nu a fost vorba de agresiuni fizice si nimeni nu a tras de nas pe nimeni. O izbucnire nervoasa a lui Becali a tensionat relatiile dintre Nicolae Badea si Ioan Becali, care nu au fost niciodata prea cordiale. Exista o tensiune intre cei doi presedinti care poate fi dezamorsata sau nu la sedinta anuntata. Va incerca Nicolae Badea inlaturarea presedintelui executiv folosind influenta pe care o are in fata unor membri ai Comitetului Director, format din 17 persoane, printre care si mai multi generali reprezentanti ai Ministerului Administratiei si Internelor, din randul carora chestorul Nicolae Berechet este recunoscut ca adversar al lui Ioan Becali si are un cuvant greu de spus la Dinamo? A doua problema care se pune este: cat de influenta ar putea fi decizia lor asupra actionarilor, unde Becali are mai multi adepti. Hotararea ramane insa pana la urma in mana Comitetului Director, care are putere de decizie. Exista insa si varianta aplanarii conflictului chiar de catre Nicolae Badea, care este posibil sa nu mai ridice problema inlaturarii presedintelui executiv. Ramane de vazut daca el va accepta in continuare colaborarea cu Ioan Becali. Deocamdata se spune ca sedinta de la Dinamo nu s-a tinut din cauza absentei din tara a chestorului Nicolae Berechet si a actionarului Vladimir Chon.

Actionari fara actiuni

In afara “cazului Becali”, sedinta anuntata mai are de rezolvat si impartirea procentelor pe care actionarii le vor dobandi in noua societate pe actiuni. Este vorba de punere in drepturi a asociatilor care au contribuit cu circa 6 milioane de euro. Cei noua finantatori care detin 66 la suta din actiunile societatii Dinamo SA, diferenta de 34 la suta ramanand in continuare la vechea societate care a administrat CF Dinamo, reclama faptul ca nu au primit actiunile si nici nu cunosc cum s-a realizat impartirea procentelor. In plus, unul dintre actionari, Vladimir Chon, nu a varsat la buget banii promisi. Sedinta de la Dinamo, sustin surse din interiorul clubului, are inscrisa pe ordinea de zi ca punct principal impartirea procentelor si nu despartirea de Ioan Becali.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 648. Fostul președinte Poroșenko, rivalul lui Zelenski, este oprit să iasă din Ucraina

Petro Poroșenko, fostul președinte al Ucrainei, a fost oprit de autoritățile de frontieră ale Ucrainei să iasă din țară. Poroșenko ar fi urmat să aibă...
Ultima oră
Pe aceeași temă