Dl Traian Ciceu a incheiat un contract pentru instalarea serviciului de internet pe ROMTELECOM. Din pacate, ne relata cititorul nostru, de luni de zile acest serviciu este foarte greu de accesat. “Am incercat sa iau legatura cu serviciul tehnic, dar nu raspunde nimeni. Mi se pune muzica si ma lasa sa astept. Eu as vrea sa reziliez contractul. La 930 mi s-a spus ca nu se poate sa fie reziliat acest contract. Mi se pare aberant sa platesc un serviciu de care nu pot beneficia in conditii optime. Voi sesiza Protectia Consumatorului, dar pana voi face acest demers este bine ca factorii de decizie de la Romtelecom sa cunoasca nemultumirea mea.
Milionarii de carton mor de foame
Domnul Efrim Stefan din Bucuresti ne-a telefonat la redactie pentru ca este disperat. Este un fel de milionar pe hartie, un milionar de carton, spune dansul, care moare de foame. In urma cu 19 ani, a facut parte din cele 2.000 de familii din comuna Buda, judetul Ilfov, carora le-au fost demolate casele. A asteptat mult pentru a fi despagubit, dar in urma cu sapte ani i s-au dat 610 milioane lei in titluri de valori, care s-a dovedit ca n-au nici o valoare. Multe hartii, bune de aruncat la cos, si demagogia guvernantilor, mereu altii, l-au pus pe drumuri, cu memorii peste memorii, atat la Autoritatea pentru Restituirea Proprietatilor, cat si la Ministerul Economiei si Comertului, fara rezultat. Cititorul nostru este batran, bolnav, de curand a suferit un infarct. Pana cand sa mai astepte mult dorita compensare? Fondul Proprietatea a oferit actiuni, iar actionarii sunt toti multimilionari, dar numai pe hartie, in rest, sunt muritori de foame sau de boala, caci pensionarii nu au bani de medicamente. Cui sa se mai adreseze si unde sa mai sesizeze situatia disperata in care se afla? Intrebari care raman fara raspuns, pentru ca nu putem sa-i mai spunem acestui om sa mai astepte.
Caldura mare, fara repartitoare, se simte la buzunare
Domnul Popescu Constantin din Bucuresti este ingrijorat si nemultumit de faptul ca trebuie sa plateasca facturi enorme la intretinere, justificate de caldura emisa la calorifere, in ciuda faptului ca afara e cald si nu ar fi nevoie de aport caloric. Desi a anuntat administratia blocului, care a semnalat acest aspect mai departe, si a avut de partea sa mai multi locatari, care ar fi de acord cu debransarea in perioada calduroasa, nu a avut sorti de izbanda, intrucat facturile sunt in continuare umflate, caloriferele duduie in permanenta, sfidand timpul primavaratic si cele 12 grade de afara. Cui sa se mai adreseze?! Solutia la indemana ar fi montarea repartitoarelor si inchiderea caloriferelor atunci cand nu e nevoie de caldura. Altfel, caldura mare, fara repartitoare, se simte la buzunare…
Cardurile RATB dezavantajeaza calatorii
Cardurile de calatorie RATB sunt moderne, dar pentru noi, calatorii care circulam ca sardelele in unele mijloace de transport, sunt inca un motiv de stres. De ce? La fiecare urcare aceast card trebuie validat. Drept urmare, esti nevoit sa umbli in geanta. In aceste momente, hotii de buzunare sunt cu ochii pe portofele. La inghesuiala care este in mijloacele de transport nu e de mirare ca aceste persoane profita de neatentia calatorilor, preocupati de validarea cardului. Vreau sa-i intreb pe cei de la RATB de ce aceste carduri trebuie validate la fiecare urcare? Eu schimb trei mijloace de transport pana ajung la serviciu. Controlorii, atunci cand verifica aceste carduri, pot depista daca sunt in termen sau nu. Pot afirma ca era mult mai bine cu abonamentul. Ne-am modernizat, dar ne-am complicat existenta. In loc sa vina in sprijinul cetateanului si sa-i usureze viata, edilii nostri introduc tot felul de reguli care ne complica existenta – ne relata doamna Aurelia Sitaru din Bucuresti.
Administratia Strazilor vinde din Parcul Carol?!
Cimitirul Bisericii “Cutitul de Argint” se margineste pe o latura de cca. 200 m cu renumitul Parc Carol. Cu surprindere am constatat – ne spunea dl Gh. Carstescu – ca, prin luna noiembrie 2006, langa gardul vechi, la aproximativ 2 metri departare, se ridica un alt gard, care “musca” din terenul parcului. Am sesizat Primaria Capitalei, Primaria Sectorului 4, Ministerul de Interne si pe cel al Mediului. Din raspunsurile primite reiese ca se confirma cele sesizate de noi. Numai Primaria Sectorului 4, cea care, de fapt, este direct implicata in aceasta neregula, spune ca noul gard este pe amplasamentul vechi. O mare minciuna! Din fotografiile facute de politie rezulta cu totul altceva. Al cui este interesul ca din terenul Parcului Carol o anumita suprafata sa fie trecuta in proprietatea altcuiva?