2.6 C
Bucharest
Sunday, 26 November 2023
HomeSpecialInternauții vor putea trăi veșnic. Care este rețeaua care le promite nemurirea

Internauții vor putea trăi veșnic. Care este rețeaua care le promite nemurirea

O nouă rețea online le promite utilizatorilor ”viața veșnică”,putând posta chiar și după moartea fizică, relatează Mediafax. 

Potrivit BBC, noua reţea de socializare, denumită Eter9, promite utilizatorilor ei că vor avea parte de un fel de "nemurire digitală", cu ajutorul unui software de inteligenţă artificială care scanează informaţiile publicate de internauţi.

Noua reţea permite publicarea de informaţii pe contul oricărui utilizator chiar şi după decesul acestuia.

Astfel, utilizatorul poate să "zâmbească" în contul său, pentru totdeauna, spune creatorul reţelei, atunci când acel software vizualizează informaţii compatibile cu preferinţele internautului decedat, într-un mod similar "Like"-urilor de pe Facebook.

Reţeaua include atât o pagină principală, care funcţionează ca fluxul de ştiri (newsfeed) de pe Facebook, cât şi un "cortex", ce funcţionează ca profilul de pe Facebook.

Sistemul conţine şi roboţi – denumiţi "Niners" – pe care utilizatorii pot sa îi adopte.

În acest fel, reţeaua de socializare Eter9 îşi menţine parametrii de funcţionare la un nivel ridicat prin intermediul unor roboţi şi ai unor utilizatori reali care interacţionează însă cu parteneri non-umani.

În plus, utilizatorul poate să consulte această imagine în oglindă a profilului său online oricând doreşte, în timpul vieţii.

Utilizatorul controlează nivelul activităţii sale online, permiţând reţelei să publice informaţii în numele său chiar şi atunci când el nu este conectat online.

Creată de programatorul portughez Henrique Jorge, reţeaua de socializare Eter9 se află încă în perioada de testare a unei versiuni beta, dar numără deja peste 5.000 de utilizatori.

Cele mai citite

Boris Johnson a participat alături de familie la marșul împotriva antisemitismului

Boris Johnson s-a alăturat unui marș împotriva antisemitismului la Londra, cu câteva ore înainte ca Hamas să elibereze un alt grup de ostatici. Fostul prim-ministru...
00:00:46

VIDEO. Haosul după șapte săptămâni de război în Gaza

Imagini filmate cu drona arată distrugeri pe scară largă în orașul Gaza, duminică (26 noiembrie), după șapte săptămâni de război. Pe fondul unui calm relativ...

Francesco Bagnaia a cucerit al doilea titlu de campion mondial în MotoGP

Francesco Bagnaia, pilotul italian al echipei Ducati, a câştigat Marele Premiu al Valenciei la clasa MotoGP, obținând astfel cel de-al doilea titlu de campion...
Ultima oră
Pe aceeași temă