33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialInterceptari telefonice in Dosarul Voicu, depuse la ICCJ

Interceptari telefonice in Dosarul Voicu, depuse la ICCJ

Procurorii anticoruptie au efectuat mai multe interceptari in dosarul in care sunt acuzati senatorul Catalin Voicu, omul de afaceri Costel Casuneanu si judecatorul Florin Costiniu, unele dintre acestea vizand si convorbiri ale celor trei cu alte persoane.

Surse judiciare au declarat, luni, pentru Mediafax, ca la dosar se afla si interceptari ale convorbirilor telefonice in care apar si alte persoane decat cei trei.

Procurorii DNA au depus, luni, la Inalta Curte de Casatie si Justitie volumele de urmarire penala in dosarul senatorului PSD Catalin Voicu.

Instanta suprema dezbate, luni, de la ora 13.00, plangerea senatorului PSD Catalin Voicu impotriva interdictiei de a parasi localitatea pentru 30 de zile, masura impusa de procurorii DNA in 11 decembrie.

In acest dosar, Catalin Voicu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca ar fi pretins si primit bani de la oameni de afaceri pentru solutionarea favorabila a unor cauze civile si penale aflate pe rolul organelor judiciare.

Voicu a fost audiat, in 11 decembrie, de procurorii anticoruptie care i-au impus interdictia de a parasi Capitala.

In ordonanta procurorilor prin care senatorului Voicu i s-a interzis sa paraseasca Capitala, i s-a impus, de asemenea, sa nu intre in contact cu mai multe persoane. Senatorul PSD Catalin Voicu a declarat, in 11 decembrie, ca nu are voie sa ia legatura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie si Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Nastase si avocatul Cezar Bivolaru.

In acelasi dosar, mai sunt cercetati presedintele Sectiei civile a instantei supreme, Florin Costiniu, pentru complicitate la trafic de influenta si omul de faceri Costel Casuneanu, pentru cumparare de influenta. Acesta din urma a aflat, luni, acuzatiile, procurorii impunandu-i si interdictia de a parasi localitatea Bacau timp de 30 de zile.

Casuneanu este acuzat ca i-ar fi cerut senatorului PSD Catalin Voicu sa intervina la presedintele Sectiei civile a instantei supreme, Florin Costiniu, pentru ca, acesta, la randul sau, sa intervina favorabil pentru omul de afaceri la colegi de la Sectia de contencios administrativ si fiscal cu privire la o contestatie referitoare la o licitatie, potrivit unor surse judiciare.

Costel Casuneanu ar fi pierdut licitatia respectiva dupa ce a fost clasat de pe locul I pe locul IV, context in care a facut o contestatie prin care solicita anularea licitatiei si descalificarea castigatorului, potrivit surselor citate.

In urma cu o saptamana, in acest dosar a fost audiat si omul de afaceri Marius Locic, procurorii anticoruptie dispunand ca acesta sa nu poata parasi Capitala timp de 30 zile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă