16.7 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Interceptari ilegale la Hollywood: Regizor condamnat la inchisoare

Celebrul regizor american de filme de actiune John McTiernan (56 ani), a fost condamnat luni la patru luni inchisoare stricta pentru ca i-a mintit pe anchetatori in cadrul unui scandal declansat in legatura cu ascultari telefonice ilegale, informeaza AFP, preluata de Rompres.

 

Regizorul a mai fost condamnat sa plateasca o amenda de 100.000 de dolari si va trebui sa petreaca doi ani in libertate supravegheata, dupa ce s-a recunoscut vinovat, procedura care deschide calea unei condamnari directe, fara proces.

 

John McTiernan, cunoscut in special pentru filmele “Capcana de crystal” si “O zi in Infern” cu Bruce Willis, a recunoscut in aprilie 2006 ca a mintit politia federala americana (FBI) care l-a interogat despre implicarea sa in “Afacerea Pellicano”, un scandal care a afectat prestigiul unor importante personalitati din Hollywood.

 

Anthony Pellicano, incarcerat in prezent, este un detectiv privat acuzat ca ar fi interceptat ilegal conversatii ale unor actori si cineasti de la Hollywood in interesul clientilor sai.

 

McTiernan, care a regizat si “Predator” cu Arnold Schwarzenegger si “In urmarirea lui Octombrie Rosu” cu Sean Connery, a recunoscut ca l-a folosit pe detectiv pentru a intercepta ilegal discutii ale producatorului Charles Roven, partenerul sau pentru filmul “Rolerball”, lansat in 2002.

 

Pellicano a mai fost, mult timp, detectivul preferat al actritei Elizabeth Taylor si al cantaretului Michael Jackson. In 2006, parchetul federal a afirmat ca Pellicano – care tocmai executase 30 de luni de inchisoare pentru detinere ilegala de arme – a interceptat convorbiri ale altor staruri ca Sylvester Stallone si Keith Carradine, precum si ale unui fost producator, Aaron Russo. In cursul perchezitiei efectuate in 2002 la biroul sau din Hollywood, politia descoperise probe ale interceptarilor ilegale, precum si explozibil (plastic C-4) si grenade, ceea ce i-a atras condamnarea la 30 de luni inchisoare.

Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Ultima oră
Pe aceeași temă