33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialInstitutiile publice nu vor acorda tichete cadou, de masa si de vacanta,...

Institutiile publice nu vor acorda tichete cadou, de masa si de vacanta, in 2010

Guvernul va interzice institutiilor publice centrale si locale sa acorde angajatilor, in 2010, tichete de masa, tichete cadou si tichete de vacanta, conform proiectului bugetului de stat pentru anul viitor, potrivit Mediafax.

"Institutiile publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, nu acorda tichete de masa personalului din cadrul acestora. In bugetele pe anul 2010 ale institutiilor publice centrale si locale, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv activitatile finantate integral din venituri proprii, infiintate pe langa institutiile publice, nu se prevad sume pentru acordarea de tichete cadou si tichete de vacanta personalului din cadrul acestora", se arata in document.

Pentru 2009, Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, ca institutiile publice sa nu acorde tichete de masa, fiind insa exceptate institutiile finantate integral din venituri proprii.

Tot in 2009, Executivul a intentionat sa interzica autoritatilor si institutiilor publice sa acorde angajatilor tichete cadou si tichete de vacanta, pana la sfarsitul acestui an, dar a renuntat la idee in urma negocierilor cu sindicatele si a hotarat ca pot fi acordate astfel de tichete daca institutiile publice se incadreaza in cheltuielile aprobate cu aceasta destinatie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă