28 C
București
marți, 16 august 2022
AcasăSpecialInspecția Judiciară verifică acuzațiile Anei Maria Pătru privind modul în care a...

Inspecția Judiciară verifică acuzațiile Anei Maria Pătru privind modul în care a fost citată la DNA

Inspecția Judiciară (IJ) s-a sesizat din oficiu după ce fosta șefă a AEP, Ana Maria Pătru, a afirmat miercuri, la DNA Ploiești, că reprezentanții acestei structuri i-au dat telefon copilului ei pentru a o cita să se prezinte la sediul DNA, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, a confirmat vineri, că Inspecția s-a sesizat din oficiu în urma afirmațiilor Anei Maria Pătru privind modul de citare la DNA Ploiești.

La sosirea la DNA Ploiești, miercuri, aceasta a arătat că procurorii i-au sunat copilul la școală pentru a o cita pe ea la sediul Parchetului.


Citește și: Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale, sub urmărire penală într-un al doilea dosar de corupție. Ar fi cerut un milion de euro mită

Ana-Maria Pătru, la data faptelor președinte al Autorității Electorale Permanente, este sub urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare a banilor și inducerea în eroare a organelor judiciare. 


"Și s-au gândit ei așa frumos ieri să îmi sune copilul la școală și să îi spună că trebuie să vin în calitate de suspect la dumnealor astăzi", a declarat, miercuri, fosta șefă a AEP.

Ana Maria Pătru a fost pusă, miercuri, sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești într-un nou dosar în care aceasta ar fi inculpată pentru infracțiunile de trafic de influență, spălare a banilor și inducere în eroare a organelor judiciare.

În decembrie 2016, Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de DNA Ploiești sub acuzația că a primit mită de la firma Siveco, constând în contravaloarea unui apartament și a unui autovehicul pentru a asigura derularea, în bune condiții, a unor contracte pe care compania le avea cu AEP.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Boli comune la tomate – Prevenire și combatere

Cultivarea roșiilor proaspete este una dintre adevăratele bucurii ale legumicultorului; cu toate acestea, roșiile pot suferi de tot felul de boli și dăunători. Cauzele...

Claudiu Târziu, AUR: „În 2024 avem șanșa să luăm peste 50% la parlamentare”

Claudiu Târziu, Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), a afirmat că, partidul din care face parte, poate câștiga...

Timpul patrioților

De praznicul Adormirii Maicii Domnului, românii au fost cei mai fericiți creștin-ortodocși. Milioane de oameni au stat cu sufletul la gură și cu inima...
Ultima oră
Pe aceeași temă