15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialInspecția Judiciară verifică acuzațiile Anei Maria Pătru privind modul în care a...

Inspecția Judiciară verifică acuzațiile Anei Maria Pătru privind modul în care a fost citată la DNA

Inspecția Judiciară (IJ) s-a sesizat din oficiu după ce fosta șefă a AEP, Ana Maria Pătru, a afirmat miercuri, la DNA Ploiești, că reprezentanții acestei structuri i-au dat telefon copilului ei pentru a o cita să se prezinte la sediul DNA, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al IJ, Alin Alexandru, a confirmat vineri, că Inspecția s-a sesizat din oficiu în urma afirmațiilor Anei Maria Pătru privind modul de citare la DNA Ploiești.

La sosirea la DNA Ploiești, miercuri, aceasta a arătat că procurorii i-au sunat copilul la școală pentru a o cita pe ea la sediul Parchetului.


Citește și: Ana Maria Pătru, fosta șefă a Autorității Electorale, sub urmărire penală într-un al doilea dosar de corupție. Ar fi cerut un milion de euro mită

Ana-Maria Pătru, la data faptelor președinte al Autorității Electorale Permanente, este sub urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălare a banilor și inducerea în eroare a organelor judiciare. 


"Și s-au gândit ei așa frumos ieri să îmi sune copilul la școală și să îi spună că trebuie să vin în calitate de suspect la dumnealor astăzi", a declarat, miercuri, fosta șefă a AEP.

Ana Maria Pătru a fost pusă, miercuri, sub control judiciar de procurorii DNA Ploiești într-un nou dosar în care aceasta ar fi inculpată pentru infracțiunile de trafic de influență, spălare a banilor și inducere în eroare a organelor judiciare.

În decembrie 2016, Ana Maria Pătru a fost trimisă în judecată de DNA Ploiești sub acuzația că a primit mită de la firma Siveco, constând în contravaloarea unui apartament și a unui autovehicul pentru a asigura derularea, în bune condiții, a unor contracte pe care compania le avea cu AEP.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă