25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialÎnotătorul Fran Crippen a murit din cauza unei crize cardiace

Înotătorul Fran Crippen a murit din cauza unei crize cardiace

Înotătorul american Fran Crippen, în vârstă de 26 de ani, care a decedat sâmbătă, în timpul unei competiţii la Fujairah (Emiratele Arabe Unite), a fost victima unei crize cardiace, a anunţat cotidianul Al-Ittihad, potrivit realitatea.net.

Moartea lui Fran Crippen „a fost cauzată de o criză cardiacă”, a declarat Ibrahim Mohammed, responsabil al Clubului nautic internaţional din Fujairah, citat de jurnal.

Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) a anunţat, sâmbătă, că a deschis o anchetă pentru a stabili cauza decesului sportivului american, fără să facă alte precizări.

Potrivit publicaţiei specializate „Swimming World Magazine”, Crippen ar fi arătat semne de epuizare în turul trei din cele cinci ale probei de maraton 10 km de la Fujairah. La finalul cursei, coechipierul său Alex Meyer a semnalat absenţa lui Crippen, care a început să fie căutat. Crippen a fost găsit două ore mai târziu, plutind la suprafaţa apei.

Medaliat cu bronz în proba de maraton 5 km la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale de nataţie în ape deschise, de la Roberval (Canada), Crippen îşi dorea să devină în 2012, la Londra, primul american medalia cu aur olimpic în proba de maraton.

Până în 2006, Fran Crippen a concurat în competiţiile de nataţie în bazin, el câştigând de două ori titlul naţional în proba de 800 metri liber.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă