26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialInfratire intre Suceava si Sankt Petersburg

Infratire intre Suceava si Sankt Petersburg

Senatorul conservator Constantin Gheorghe a afirmat ieri, intr-o conferinta de presa, ca a inceput demersurile pentru realizarea infratirii intre municipiul Suceava si orasul Sankt Petersburg din Rusia. Parlamentarul sucevean a precizat ca primele discutii purtate in acest sens au avut loc cu ocazia Formului Economic International care a avut loc, cu aproape doua saptamani in urma, la Sankt Petersburg. „Consider ca infratirea dintre aceste doua orase este un obiectiv deosebit de tentant si promitator”, a declarat Constantin Gheorghe, precizand ca motivul pentru care pledeaza pentru infratirea Sucevei cu vechea capitala a Rusiei este „potentialul fantastic pe plan cultural si economic”. Parlamentarul sucevean a adaugat ca a avut discutii cu primarul Ion Lungu. Deoarece acesta se afla in vizita oficiala in Anglia, s-a stabilit ca o discutie pe aceasta tema sa aiba loc in cursul saptamanii viitoare. Constantin Gheorghe nu exclude insa ca eventuala colaborare intre cele doua orase sa se extinda, apoi, la nivelul intregului judet, drept pentru care intentioneaza sa poarte discutii pe aceasta tema si la Prefectura si la Consiliul Judetean.
Orasul Sankt Petersburg este al doilea oras din Federatia Rusa ca numar de locuitori, avand o populatie care depaseste patru milioane de oameni, fiind printre primele zece in Europa.

Cele mai citite

Peste 400 de blocuri din Capitală rămân fără apă caldă

Cel puțin până joi vor fi lucrări de înlocuire, modernizare şi reparaţii la conductele reţelei termice Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA anunţă că va interveni...
Ultima oră
Pe aceeași temă