27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialÎnfrângerea lui Ponta și a găștii pesediste. O lecție istorică

Înfrângerea lui Ponta și a găștii pesediste. O lecție istorică

Este cea mai usturatoare infringere a PSD incepind din 1996 incoace. Un dezastru. Cu atit mai mare cu cit PSD domina tara, avea tot, absolut tot, si nu s-a dat in laturi de la nicio mizerie pentru a cuceri puterea absoluta. Inteleg oare Ponta si gasca de pesedisti obraznici, aroganti si prea siguri pe ei de ce au pierdut atit de rasunator?

Votul de duminică nu a fost pro-Iohannis, ci unul majoritar anti-Ponta, anti-PSD. A fost un val de revoltă și de ură, o teamă terifiantă că țara va încăpea complet pe mâ­­na partidului-stat, a ace­s­tui impostor ale cărui prin­cipale „calități“ sunt tu­peul, minciuna și dis­pre­țul. Au mai contribuit sen­timentul apăsător că ani buni nu vom mai putea scăpa de ei, că după ce vor pune mâna pe întreaga putere vor folosi orice mij­loc pentru a sugruma jus­tiția, a-și elibera penalii și anihila opozanții. Senzația de sufocare a fost dusă la paroxism de murdăriile și pro­paganda deversate zilnic de televiziunile mogulilor Ghiță și Voiculescu. Plus ne­si­gu­ranța în raport cu orientarea occidentală, într-un context internațional extrem de complicat și riscant. Bomboana pe colivă a fost premeditarea cinică prin care au în­cercat să blocheze votul din diaspora. Aces­ta a fost dușul rece, declanșatorul. Pon­ta și echipa au împins lucrurile din­colo de limita acceptabilului și supor­ta­bilului. Au generat o veritabilă revoluție a votului în cele două săptămâni dintre tu­rul unu și turul doi.

Înțelege oare Ponta că nu l-au ajutat nici revărsarea deșănțată de pomeni, legile schim­bate prin ordonanțe de urgență, cam­paniile de linșare a lui Iohannis, de o jos­nicie fără precedent, antibăsismul fe­ro­ce și șmecheria unsuroasă prin care a vrut să oprească votul românilor din străi­nă­tate? Că, de fapt, toate i s-au întors în­zecit în față? Că vinovată nu e nici ma­și­năria de vot a lui Dragnea, care, între al­tele fie spus, a funcționat impecabil (do­vadă votul pe listele su­pli­mentare) și nici „trădarea“ baronilor, ci pur și simplu faptul că Pon­ta & comp. au umilit prea mulți oameni. Au reușit să inducă groaza că România se va întoarce cu vreo 20 de ani în urmă.

Citește continuarea comentariului în Revista 22.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă